Nu we blijkbaar ook geen mandarijnen meer kunnen eten zonder vergiftigd te worden én ik op vakantie een nieuwe manier van granaatappel eten heb ontdekt dacht ik: gewoon nog een post er over!

Namelijk: Granaatappel persen

Want wat ik zelf niet had kunnen bedenken, is dat je een granaatappel ook kan persen! Gewoon op een citruspers. In september in Turkije was het granaatappelseizoen, hele velden met bomen vol rode bollen!
En aan de weg dus heel veel mensen die ze maar wat graag wilde verkopen.

Dus ik dacht: laat ik het gewoon eens proeven. En het is heerlijk! Het lijkt zelfs wel wat minder zuur dan het ‘eten’ van de pitjes, misschien omdat de velletjes achterblijven in de pers? I don’t know.

Waarom ben ik hier niet eerder op gekomen? Het kost veel minder tijd om een granaatappel te persen, dan dat je de pitjes er uit slaat. Zelfs als je met de hand perst. Let alleen (ook hier) op met spetters, even een schortje voor.

Proost!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *