Hakken staan vrouwelijk, je krijgt er een mooi figuur door en ik voel me er ook extra vrouwelijk door. Ik heb twee paar enkelboots met hoge hakken en die zitten perfect omdat de schoen een goede grip heeft om m’n voet. Maar een goeie pump of kekke open schoen valt altijd van mijn voet af.

Ik heb namelijk een tussenmaat. Een geweldige 38,5, waarbij mijn rechtervoet wat groter is dan links. Maat 38 zit om rechts altijd krap en 39 valt bij links van mijn voet af. Maar nu heb ik een goeie oplossing gevonden: het hielkussentje! Heeft verschillende functies, maar vooral dat ik nu een maat 39 aan kan.

 

 

Van de week paste ik een paar nieuwe schoenen. Mooie zwarte hakken, met 25% korting! En die had ik nog niet – geen sarcasme, ik had echt nog geen zwarte hakken. 38 was duidelijk te klein en bij mijn rondje paraderen door de winkel met 39 aan mijn voeten slipte links er steeds uit. Ik wilde ze al weer beteuterd terug zetten in het schap toen de verkoopster me een gek ding gaf die ik achterin de hiel moest drukken. Et voila, ze bleven zitten!

Dit ding is een Hielgrip Mini stop van het merk Bama Comfort. Een zacht kussentje met een latexvulling die je in de hiel van je schoen plakt. Door de verdikking wordt de schoen ietsie kleiner en het ruwe materiaal zorgt dat je voet meer grip heeft op de schoen. Ik zeg ruw, maar het voelt niet vervelend. Het voelt als een soort binnenkant van suède; het is niet glad, maar voelt wel zacht aan je huid. Snap je hem nog?

Hier zie je goed het latex kussentje zitten.

De achterkant heeft een sticker die je er af haalt, vervolgens knijp je hem een beetje dicht en plaats je hem (met de verdikking aan de bovenkant) in de hiel van je schoen, zo ver mogelijk naar boven. Als hij goed zit druk je hem goed aan en hij zit vast. Het is de bedoeling dat je het in je schoen laat zitten. De plakrand is niet gemaakt om her te gebruiken en van de ene in de andere schoen te plakken want dan verliest de plak zijn grip en laat het los.

Hier heb ik mijn voet expres naar voren gedrukt en zelfs dan zie je het kussentje er niet bovenuit piepen.
 

Ik heb het nu binnen een paar keer een paar uur gedragen (ben de schoenen aan het inlopen) met het hielkussentje in alleen mijn linkerschoen en het gaat prima! Als je hem er goed in plakt zie je er niets van. En behalve meer grip en het iets kleiner maken van je schoen, voorkomt dit kussentje ook het snijden van de schoen in je hiel en geen blaren meer aan die kant!

Deze Bama Hielgrip kostte me een kleine drie euro (€ 2,nogwat), daarvoor krijg je twee (niet herbruikbare) hielkussentjes. Een prima prijs als je net als ik moeite heb met het vinden van passende schoenen door halve maten. Maar ook zeer geschikt als je een droom schoen vindt, in de uitverkoop, die heerlijk zit, op een net iets te ruime schoen na – want ja, gebeurt dat alle vrouwen niet af en toe? Hoppa, hielkussentje er in en misschien zo’n zooltje onder de bal van je voet en je smokkelt zo een kleine maat van je schoen af!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.