Ik vind het heerlijk om lekker te struinen. Tussen kledingwinkels, make-up bakken of kraampjes met andere inhoud.

Combineer dat met een lekker zonnetje, overal waar je kijkt terrasjes en lekker eten, lage prijzen en vooral gezellige mensen en je hebt een hele fijne dag. Op de Beverwijkse Bazaar, ook wel de ZwarteMarkt, kan ik me prima een dag vermaken.

 

 

Waar?

De Beverwijkse Bazaar ligt -verrassing- in Beverwijk. Iets preciezer aan de Montageweg 35. Vanaf Amsterdam is dat zo’n klein half uurtje rijden. Naast de Zwarte Markt is een groot parkeerterrein aangelegd waar je voor € 3,- zo lang mag staan als je zelf wilt. Geen auto? Beverwijk Centraal ligt op zo’n tien minuten lopen.

Een klein deel van de Bazaar is gratis (de paarse hallen, zie volgende plaatje), om bij de rest naar binnen te kunnen betaal je € 2,25 – kinderen tot 12 jaar gratis. Als je wisselt tussen de hallen krijg je een stempel zodat je die dag in en uit kunt lopen. De Zwarte Markt is ieder weekeind open van 8:30 tot 18:00 uur, al gaan sommige winkeltjes wat eerder opruimen als het rustig is.

De bazaar is heel erg groot en er zijn veel verschillende hallen. Er is een soort systeem in gebracht zodat je recht op je doel af kunt als je weet wat je zoekt. Of zodat je lekker kan overslaan waar je geen behoefte aan hebt.

Bron

Het parkeerterrein bevindt zich aan de bovenkant van deze plattegrond en je komt dan binnen bij de paarse hallen, of bij de bovenste groene. In deze hallen kan je het onder andere volgende vinden:

  • Groene hallen: make-up, (nep) parfum, kleding, stoffen, schoenen, accessoires voor telefoon, sieraden
  • Rode hal: kappers, nagelstudio’s, kleding, soort eurowinkeltjes, speelgoed, restaurantjes en een Russische supermarkt en Toko!
  • Paarse hal: woonaccessoires, goudsmeden, stoffen, lederhandel, bakkers, patisserie (BAKLAVA!), slagers, poeliers, groente- en fruitkramen
  • Blauwe hal: computers, hardware, software, televisies, mobieltjes en toebehoren
  • Oranje hallen: bloemenboer, lederhandel, haaraccessoires (pruiken, nephaar, extensions) tweedehands, buiten kofferbakmarkt

Food

En dat het zo groot is, is maar goed ook want er is eten in overvloed en alles ruikt lekker en is ook lekker. Turks, Marokkaans, Grieks, Hollands, Surinaams en wat al niet meer. Verschillende tentjes, standjes en restaurantjes waar je allerlei lekkers kan halen. Snacken, lunchen, terrasje pakken of even snoepen. Honger zal je hier niet hebben, zelfs als ga je zonder portemonnee want overal worden dingetjes te proeven aangeboden.

Kleding

De kleding moet je smaak zijn, het is veel wat je ook ziet bij de markt in ieder gemiddeld dorp. De prijzen zijn prima, de maten alleen goed als je niet toegeeft aan al het eten van hierboven. De stoffen die je kan vinden zijn vooral Oosters en er zijn ook standjes met speciale Oosterse kledij en speciale bruidskleding uit die streken. Erg mooi om te zien.

Als je op zoek bent naar sneakers zit je hier ook goed, want ze zijn rustig een euro of twintig goedkoper dan in de winkel. Verwacht niet het aller laatste Nike model, maar het zijn ook zeker geen leftovers. Hetzelfde geldt voor sportschoenen. Damesschoenen vindt je zowel van leer als synthetische stoffen en je kan tegen een paar hele leuke schroeisels aanlopen als je even rondkijkt.

Make-up

Het zal geen verrassing zijn, maar ik krijg altijd zin om make-up te shoppen als ik daar ben. Je vindt er vooral veel drogisterijmerken: L’Oreal, Maybelline en Rimmel bijvoorbeeld. Waarom het daar juist zo leuk is? Alles is El-Cheapo. Heel simpel. Er is mij door verschillende kraamhouders verteld dat ze grote partijen inkopen en lage kosten hebben en het daarom zo goedkoop kunnen verkopen.

Denk hierbij aan drie Rimmel mascara’s voor € 15,-, bekende lippenstiften á € 3,50 en Maybelline poeders voor € 6,-. Voor deze prijzen vind ik het leuk om eens iets nieuws te proberen. Of een voorraad in te slaan van je favoriete product. Veel artikelen liggen netjes ingeseald of de verkopers doen er direct uit de grootverpakking een plakbandje omheen zodat je het niet open kunt maken. Je mag dan ook bijna nergens testen. Betekent wel dat alle producten nieuw en hygiënisch zijn.

Let wel op want er zijn ook verkopers die nep producten verkopen. Vooral veel parfum, maar ik ben van het weekeind ook look-a-like mascara’s tegen gekomen. De huls is hetzelfde, de naam lijkt er op maar het merk is net een letter verschil. Let hier op en ik raad je aan om het niet te kopen. Volgens mij is dit namelijk illegaal maar het belangrijkste: je weet niet of het getest is naar Europese normen. Er zou in de ergste gevallen bijvoorbeeld glas in kunnen zitten die voor de sparkle zorgt of kool voor een goede zwarte mascara.

Mijn haul

Ik ben van het weekeind met een groepje weer eens geweest. En naast (heel veel) eten heb ik het volgende ingeslagen:

Drie van mijn favoriete Maybelline Colossal Volume mascara’s voor € 14,- per drie. Staan alleen op de openingsfoto.

Spekkoek! De hemel op aarde maar vaak een beetje duur. Bij de Toko supermarkt betaal je € 1,75 voor 175 gram. Als ik in een Amsterdamse toko kijk kost het vaak rond rond de vier euro.

Ik zocht al een tijdje naar een pasjeshouder die stevig is, gemakkelijk maar goed slot en hij moest roze zijn € 4,50

Een backup van mijn favoriete Dream Mat Powder van Maybelline € 6,-

Wat vind jij van de Beverwijkse Bazaar?
Ben je misschien na mijn stukje van plan eens te gaan kijken? Laat het weten, vind ik leuk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.