Als ik roep dat ik naar de carnaval ga terwijl ik niet echt op die muziek zit te wachten, dan vraag ik natuurlijk een klein beetje om een vervolgverhaal. Want was het feest leuk door de mensen, of heb ik me de hele avond rot staan ergeren aan DJ poonywoonybambam of hoe die carnavalskrakers zich ook noemen?

Ook wat betreft mijn outfit en make-up kreeg ik al wat vragen. Dus hierbij. Mijn carnavals evaluatie.

 

 

 

Zoals ik hier al liet zien, heb je niet perseé een carnavals-outfit nodig om er verkleed uit te zien. Ik heb zelf ook een duik in mijn kast genomen. Nu heb ik een skate/zwart/alternatieve periode gehad, dus dat maakt het iets makkelijker om kleding te vinden die ik niet iedere dag meer aan heb. En hé, wie wat bewaard die heeft wat!

Ik was dus gypsy. Een gypsy die vergeten is een foto te maken van zichzelf toen de look compleet was, dus ik heb even moeten knippen in foto’s met vrienden. Niet de meest charmante, want we de camera aan het testen om vervolgens met de hele groep de zelfontspanner aan te gooien. Maar beter heb ik niet! Helaas…

Kleding

De rok is een omslagrok met allemaal kleine lapjes aan elkaar genaaid en daar omheen heb ik een sjaal van de HM geknoopt. De sjaal draag ik overigens nog regelmatig, maar hij was nu om mijn heupen prima op zijn plek. Daar op had ik expres een licht shirtje gedaan zodat de grote bronzen ketting lekker op viel. In mijn haar een hard roze sjaal en vier bronzen oorbellen klingelden er vrolijk op los.

Make-up

In mijn hoofd zijn zigeuners altijd lekker bruin dus ik ben drie dagen lang, drie keer per dag als een malle aan het smeren geweest met zelfbruiner. De finish is een laag of vijf van mijn donkerste bronzer en het resultaat is een hele bruine Jacky in vergelijking met de andere mensen op de foto. Het resultaat dat ik zocht dus.

Op mijn oog heb ik goud en paars gebruikt met een dikke wing, rhinestones opgeplakt met wimperlijm en giga nepwimpers (alleen te zien op de foto’s van de avond zelf). Een donkerrode matte lippenstift van Inglot die de hele avond bleef zitten op mijn lippen. Best een geslaagde maar ook mooie carnavalslook als ik zo vrij mag zijn.

Met Simone, hier zie je mijn nepwimpers goed! Bijna tot aan mijn wenkbrauwen.
 

De avond

De muziek viel mee! Er werden ook veel top40-nummers gedraaid en verder vooral veel meezingers. Niet zoveel van het niveau ‘Kabouter Plop’, thank God. Ik heb een leuke avond gehad met super lieve en leuke vrienden en lekker gek gedaan op nummers waar je in de kroeg niet op ‘durft’ te dansen. Dusse, wanneer is het volgende carnavalsfeest?

Een leuke foto met mijn zusje. En voor de oplettende kijker; ja we dragen dezelfde lippenstift.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.