Voor mij zijn er weinig dingen écht heilig kwa eten. Maar chocolade lasagna valt daar zeker onder. Niet verder lezen als je aan de lijn doet. Anders vooral snel verder lezen, naar de winkel rennen en maken!

Ik heb dit laatst gemaakt voor een groep mensen waar ik het toetje voor mijn rekening nam, toen heb ik ook de foto’s gemaakt. De hoeveelheden op de foto’s komen dus niet helemaal overeen met wat er op het boodschappenlijstje staat. Maar hé, het gaat om het idee toch?

O enne, ja het is LasagnA – want het is mijn recept ?

 

 

 

 

Ik waarschuw alvast, als je dit als chocolade-freak eenmaal gegeten hebt, dan wil je niets anders meer. Het is machtig als geen ander toetje die ik ken, maar wat wil je ook met een shitload aan slagroom en chocolade. Even niet denken aan de calorieën, dat doe je morgen maar weer in de sportschool.

Behalve de boodschappen is het handig als je de volgende spullen alvast klaar hebt liggen:

 • Snijplank
 • Super scherp mes
 • Zilverfolie (of bakpapier)
 • Een steelpan
 • En een bakje die in de steelpan past voor au bain-marie
 • Lepels
 • Ruimte in de vriezer

1

Giet kokend water in de steelpan en plaats het bakje in de pan. Als je de chocolade grof gesneden (of gebroken) hebt, smelt je deze au bain-marie in het bakje. Blijf regelmatig roeren zodat het gelijkmatig smelt tot een homogene massa.

2

Hak ondertussen de noten zo klein als je het voor elkaar krijgt. Pas op voor je vingers! Al is dit waarschijnlijk meer een waarschuwing voor mezelf dan voor jullie. Let op dat je noten zonder zout hebt, anders krijg je hele andere smaken. Deze noten heb je straks nodig om een etage te maken.

3

Leg folies van ongeveer 30 bij 30 cm klaar op het werkblad. Als de chocolade gesmolten is, pak je met een eetlepel een schepje smeltsel. Deze giet je op de folie en smeer je uit zodat je een mooi rondje krijgt van ongeveer een 10cm doorsnee. De grootte maakt niet heel veel uit, hoe groter deze rondjes, hoe groter je toetje. Maak ze dik genoeg zodat ze straks een schep chocolademouse kunnen dragen.

Als je er vier op een folie hebt gesmeerd, leg je hem in de vriezer om weer hard te worden. Je kunt dit het beste meteen doen als er vier op zitten, dan stijven deze al een beetje op als je de volgende vier rondjes maakt. De tweede lading kan je dan bovenop de eerste laag leggen in de vriezer. Als de eerste nog nat zijn, zoek dan even een ander plekje anders krijg je ze later niet meer van elkaar af. Geen plek meer in de vriezer? De koelkast werkt ook, alleen iets minder snel.

Per persoon heb je drie etages nodig, dus voor vier personen twaalf chocorondjes. Maar de middelste etage maken we chocolade met nootjes. Als je elf rondjes met alleen chocolade hebt gemaakt (acht nodig, maar een paar extra voor het geval ze breken), roer je de noten door de overige gesmolten chocolade. En maak je nog een rondje of zes.

4

Klopt de slagroom tot het zo stevig is dat je de bak ondersteboven boven je hoofd kan houden.

5

Als de chocoladerondjes helemaal hard geworden zijn, moet je ze los peuteren. Hier heb je vaak veel geduld voor nodig. Knip alle rondjes los van elkaar, leg een rondje op een snijplank en trek langzaam de folie omhoog. Probeer ze niet te breken. Als het echt niet anders lukt, kan je ook stapelen met gebroken rondjes, maar hele staan mooier.

6

Bouwen maar!
Je hebt alles klaar staan: de etages, de slagroom en de chocolademousse.

 • Leg een chocolade rondje op een gebaksbordje
 • Doe er een (eet)lepel chocolademousse op
 • Doe daar een (eet)lepel slagroom op
 • Plaats de etage met de nootjes
 • Lepel mousse
 • Lepel slagroom
 • Laatste stuk chocolade

En klaar is je chocolade lasagna.

Dit is -een soort van- het eindresultaat. Nu ziet dit er schots en scheef uit want deze heb ik voor mijn vriend gemaakt met de restjes die ik over had na een groepsdiner. Een beetje meer slagroom dan origineel de bedoeling is en gemaakt met gebroken etages. Netter is mogelijk, als je maar geduld hebt!
Enne, als je het netter doet, ziet het er ook smakelijker uit ? Maar als je proeft… hmmmmmmmm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.