Er zijn veel voordelen aan de zon. Zo word ik er vrolijk van, smaakt rosé ineens opperbest, kunnen eindelijk de slippers uit de kast, heb je minder bronzer nodig en draag ik zoiezo minder make-up. Tijdschriften en boeken lezen veel fijner in de zon en vrienden zie je vaker omdat je iedereen weer tegen komt op terrasjes. Ook ruiken frisse zomerparfums lekkerder en ruikt eigenlijk de hele wereld lekkerder (mits ze deo gebruiken) en is het tijd voor fladderjurkjes.

Ook fijn, je kan kleding sneller aan. Huh? Ja, want als je nu iets buiten hangt, is het zo droog!

 

Mijn American Scarf was toe aan een wasbeurtje omdat een vriendin hem gebruikt had met een toneelvoorstelling. Dus er zat lekker veel van die pancake schmink aan. Geen probleem natuurlijk, daar hebben we de wasmachine voor. Maar oeps, de sjaal is van katoen en zijde en mocht niet in de was. Ook geen probleem natuurlijk, maar als iets op de handwas moet, dan belandt het bij mij onderin de wasmand en wassen we die ‘ooit’ wel een keer… Een trekje die ik van mijn moeder overgenomen heb.

Maar net dacht ik, ik wil ik die sjaal weer om! Het is een lekker luchtige, dunne sjaal en prima om in je tas te stoppen voor als het aan het einde van de dag wat frisser wordt. Maar, dan moet ‘ie wel schoon zijn. Dus even door een sopje geslagen in de wasbak – en dat duurde serieus nog geen minuut. Echt waar, waarom wacht ik hier altijd zo lang mee?

En nu hangen de stars and stripes te wapperen op mijn balkon. Natuurlijk snap ik dat het met dit weer lekker snel gaat, maar nog geen twintig minuten later is hij al bijna droog.Say what? Dus, mijn zomerse huishuidtip voor jullie; hang de was buiten!

Buiten drogen-weetjes

  • De wind die met je kleding speelt, slaat op die manier de ergste kreukels er uit. Dus je hoeft niet meer te strijken
  • De zon heeft een licht blekend effect, dus witte kleding gaat stralen zonder ‘bijzonder waspoeder’
  • Een minder gewenst effect bij gekleurde kleding. Als de zon klaar is met het verdampen van het water, heeft je kleding geen ‘beschermlaagje’ meer en kan je was langzaam gaan oplichten in de volle zon.  Dus haal dat binnen zodra het (kast-)droog is
  • Een vieze waslijn betekent weer vieze kleding. Haal er dus even een doekje overheen
  • Je was aan het balkon hangen is prima als je een goed contact hebt met je benedenburen. Er valt nogal eens wat naar beneden (als je Jacky heet)
  • Wasgoed gaat veel lekkerder ruiken als het buiten hangt
  • Houd het weerbericht in de gaten
  • Knijpers laten een drukpunt achter op je kleding. Plaats ze op een onopvallende plek of hang je kleding over de lijn

 

En was je handwas een keer, wedden dat er mooie (vergeten) kledingstukken in zitten?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.