In mijn nieuwe kapsel-artikel had ik het over een nieuw tijdperk. Dat had niet alleen betrekking tot het halveren van m’n haar. Ik ga daadwerkelijk een volgende stap in mijn leven nemen, namelijk die van een echte, volwassen, fulltime baan.

Vorig jaar zomer ben ik afgestudeerd aan Media Informatie Communicatie. En waar de economie booming was en de banen voor het oprapen lagen toen ik begon aan die studie, zo nijpend is het nu. Er is wel werk, maar dat is allemaal flink afgenomen nu iedereen elkaar blijft vertellen hoe groot de crisis wel niet is. Bij de banen die er zijn willen bedrijven een jong iemand met jaren ervaring, die onmogelijke tijden wil werken voor bijna geen geld. En daar reageerde ik dan op, met nog zo’n 2000 anderen.

 

Anderhalf jaar lang heb ik gesolliciteerd, mijn beste beentje voor gezet en zo origineel mogelijk proberen te zijn in het aanschrijven van bedrijven. De hoop had ik al zeventien keer opgegeven, maar mijn familie bleef me oppeppen. In de tussentijd werkte ik bij de Albert Heijn hier in het dorp. Heel gezellig en hele fijne collega’s, maar niet werk waar ik voor geleerd en over gedroomd had en waar ik toekomst in zag.

En toen was daar Monsterboard.nl. Hoe ironisch, de vacaturesite. Die zochten een content manager; iemand die een beetje 2.0 denkt, die weet hoe social media werkt, bekend is met bloggen en een beetje vlotte pen heeft. De gesprekken kwam ik door, mijn test-artikel viel in de smaak en ineens had ik hem: de baan. Mijn baan, vanaf nu. Een echte baan voor veertig uur in de week. Bij een bedrijf dat helemaal bij mij past, werk doen dat helemaal bij mij past met collega’s die ik nu al leuk vind.

Veertig uur per week werken wordt helemaal nieuw voor mij, want naast mijn stages heb ik altijd parttime gewerkt of op school gezeten en gewerkt. Die combinatie is toch net even anders. Ik denk dat ik in het begin erg zal moeten wennen aan het ‘volwassenen leven’. Ik gok zo dat ik best moe zal zijn in het begin of misschien wel in het weekeind in coma op bed zal liggen. Natuurlijk went alles en komt dit vanzelf goed. Maar tot die tijd wil ik 150% geven bij Monsterboard, ook als dat betekent dat er niet vijf á zes keer per week een blog verschijnt op LadiesInc. Tot nu toe had ik daar vrij veel tijd voor, straks een stuk minder.

Ik vind LadiesInc te leuk om er mee te stoppen, dat ga ik zeker niet doen. Het gaat te goed en ik haal er te veel energie uit om het op te geven. Maar ik moet even voor mezelf een nieuwe combinatie zien te vinden, een nieuw balans. Het gaat niet gebeuren dat er slechts om de twee weken een artikel komt, maar ik kan weinig concreets vertellen over hoe het de eerste paar weken wel gaat lopen. Ik hoop dat jullie dat begrijpen en toch gewoon lekker blijven lezen hier! Je kunt me volgen op Twitter (88jaxx) of via BlogLovin’ als je graag wilt weten wanneer er nieuwe posts komen. Of gewoon regelmatig een kijkje komen nemen!

Want ik ga ook hier gewoon door, zoals ik ook gewoon door ging met het zoeken van de baan. Want uiteindelijk valt alles op zijn plaats.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.