Zo’n grote ronde bol, helemaal vol met rode sappige pitjes. O zo mooi, maar hoe eet je dat? Juist, ik waagde me er nooit aan. Ondanks dat dit superfruit 40% van je dagelijkse portie vitamine C bevat, het kankercellen bestrijdt en granaatappelpitjes geven van binnenuit je huid een natuurlijke bescherming tegen de zon. Maar wat blijkt; je kan een granaatappel heel makkelijk ‘pellen’! Je hebt alleen een pollepel nodig en een portie frustratie of agressie.

Heb jij ook wel eens met een lepel en een mesje aan die pitjes zitten pielen? Waarbij alles onder uiteindelijk onder het rode sap zat dat je er niet meer uit kreeg en je uiteindelijk nog erg weinig pitjes er goed uit kreeg? Ik wel. Dan heb ik het snel bekeken met z’n g-rappel. Want in plaats van de granaatappel te lijf te gaan met de inhoud van je keukenlade, kan je ook gewoon een flink portie spanken om het vruchtvlees er uit te halen.

  • Snijd de granaatappel door de midden
  • Houd hem losjes in je hand met de opengesneden kan naar beneden, boven een bakje
  • Sla met de lepel (of ander plat, hard, keukenobject) op de zijkanten van de granaatappel
  • Draai de granaatappel steeds een stukje in je hand zodat je rondom flink billenkoek geeft
  • Als je de huls hebt leeggemept, haal je eventuele lichte velletjes er uit
  • Eet smakelijk!

 

Je kan granaatappelpitjes lekker zo eten, er een beetje zoetstof overheen doen als je het wat bitter vindt of mengen met yoghurt.

Bron intro: Telegraaf.nl

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.