De celebs blijven naar de tondeuse grijpen en je ziet er op straat ook steeds meer meiden mee: een deels opgeschoren kapsel, de andere kant lang(er). Was het Rihanna die er mee begon? Ik weet het niet, maar ik weet wel dat ik het vaak leuk vind staan. Vooral omdat je zo aan een kant van je hoofd veel volume hebt en de andere kant is dan heel rustig – en zeer geschikt voor een statement oorbel.

 

Omdat ik een schijtbak ben en niet de helft van m’n haar kort durf te wieken, loste ik het op met een vlecht. Zelfde effect, minder rigoureus. En morgen kan ik gewoon weer alles lang hebben.

Een ietswat pluizige coupe op deze foto’s, want ik had die dag al weer, wind en werk doorstaan en bedacht me ‘s avonds dat ik hier wel foto’s van kon maken. But you’ll get the picture.

En ja, een bochtje om vlechten vergt wat oefening of zeer elastische armen. En nee, invlechten is niet lastig. Als je een gewone vlecht kan maken, is de overgang naar invlechten echt niet zo lastig. Kijk eens op YouTube voor filmpjes, er zijn veel mensen die het erg makkelijk kunnen uitleggen. Als je gaat oefenen, oefen dan ook op jezelf. Je ziet het niet zo goed, maar je raakt er aan gewend. Als je op iemand anders oefent en je wilt het daarna bij jezelf doen, dan voelt het heel anders: de stand van je handen is anders, je ziet het niet, je moet het op je gevoel doen je eigen haar heeft een andere structuur dan op wie je oefent.

To do

Het beste is om het op gisteren gewassen haar te doen. In squicky clean haar zakt je vlecht sneller uit.

  • Trek links of recht van het midden van je hoofd een scheiding met je vingers. Het hoeft niet super strak, mag wel natuurlijk als jij dat mooi vindt
  • Zet het haar dat je los wilt houden aan de zijkant van je hoofd vast met een speld zodat je dit niet mee kan vlechten
  • Begin voor aan je hoofd met invlechten
  • Volg de vorm van je hoofd tijdens het vlechten en ga diagonaal (dus schuin naar onder, naar de tegenovergestelde kant als waar je begonnen bent)
  • Zorg dat je vlecht onderaan je hoofd eindigt op de plaats waar je losse naar in je nek hangt
  • Zet het vast met een elastiekje en kam met je vingers de staart tussen je losse haar
  • Spray haarlak over je vlecht en bovenop je hoofd om je losse haar naar de goede kant te dwingen

Klaar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.