Het was heftig, ik moest me soms naar de computer toe slepen om de oefeningen uit te voeren en 25 dagen had ik gewoon geen zin meer. Dat iedere dag 30 minuten workout’en. Ik heb de 30 dagen volgemaakt – al waren de laatste 5 ‘lessen’ verdeeld over een dag of 8. Hoe graag ik dat ook had gewild, soms komt iedere dag sporten gewoon niet uit. En dát komt dan wel weer goed uit als je ook op dat moment geen zin hebt.

Want als ik na een werkdag naar een feestje ga en ‘s avonds rond 23:30 thuis kom ga ik niet meer staan springen op m’n mooie roze matje. Niet omdat de onderburen waarschijnlijk al in dromenland liggen, maar ook omdat ik gewoon geen zin meer heb.

Was het het waard?

Dat ligt er aan hoe je het bekijkt. Van regelmatig sporten voel je je fit, ik weet nu dat ik écht energie kan krijgen van sporten en het gevoel nadat je flink hebt staan zwoegen is heel fijn. Je hebt het gevoel dat je iets goeds voor jezelf hebt gedaan; dat je gezond bezig bent.

Maar hé, laat ik eerlijk zijn. Ik wil beloond worden voor dat zwoegen. Ik sport om af te vallen – het liefst in kilo’s maar toch minimaal in centimeters. En ik zie gewoon niet meer 2cm verschil over m’n hele lichaam. Ik zie geen strakkere buik, slankere heupen of sterkere benen.

Ik heb voor-foto’s genomen en vergeleken met foto’s van na 15 dagen en wat ik nu in spiegel zie en ik zie niks. Nou ja, ik zie genoeg – maar ik zie geen afslankresultaten.
Spieren zitten er wel in m’n buik, maar je moet even goed door m’n knuffelspel heen duwen voordat je mijn rock hard sixpack voelt. I’m totally not shredded – en dat valt flink tegen na 37 dagen zwoegen. Je sport natuurlijk nooit voor niks, maar zo voelt het wel.

Hoe nu verder?

Zolang mijn seizoen Zumba nog loopt ga ik lekker iedere woensdagavond m’n billen schudden op de klanken van zwoele stemmen en trommels. Als het niet met bakken uit de lucht komt ren ik minimaal één dag van het weekeind en bij mooi weer wil ik ook m’n hardloopschoenen na een werkdag nog wel eens uit de kast trekken. En zo’n één a twee keer per week trek ik het roze matje voor de computer om een level2 of level3 van 30 day shred te doen. Want je gaat toch een beetje houden van coach Jillian. En iedere keer als ze roept: Think about yourself in a bikini! You’ll be shredded in no time! wil je haar gewoon graag geloven.

Maar nu, na 30 dagen, weet ik dat ik blij ben dat de zomer nog niet begonnen is. Want ook na dertig dagen shredden zie ik mezelf nog lang niet in bikini. Gelukkig zijn badpakken ook dit jaar heel hip, dus gaan we maar een op zoek naar zo’n leuk exemplaar.

En een tuniekje voor er overheen.

Met zo’n bijpassende wijde wapper-broek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.