Zoals ik al eerder vertelde is make-up bij mij (onbewust) verbonden aan de jaargetijden. Bronzer is voor mij zo’n typisch zomerproduct, maar ook highlighter gebruik ik eigenlijk alleen als de zon zich flink laat zien. Als je nu naar buiten kijkt snap je dus dat mijn highlighters nog even liggen te verstoffen, maar toen het een paar weken geleden zulk mooi weer was heb ik wel mooie foto’s kunnen maken.

En als zomer niet naar ons komt, dan doen we gewoon alsof. Let op, picture overload. Gewoon, omdat deze mooie glimmers zich zo prachtig laten fotograferen in zonnestralen.

Edit: Jaja, ik was er van overtuigd dat je Highliter schreef.. Dankzij Fleur weer wat geleerd – maar als straf voor mezelf laat ik het plaatje staan. Kan iedereen zien dat ik ook fouten maak ?

 

Sorry voor de wat verlate update. Ik had de tijd niet goed ingesteld.

Laat ik even beginnen met te vertellen dat je niet zoveel highlighters nodig hebt als ik ga laten zien. Maar er zit onderling wel degelijk verschil in! Zo heb je verschillen in substantie – voor deze post heb ik alleen mijn poeder-varianten even op de gevoelige plaat vastgelegd. Simpel omdat ik vooral pressed in mijn stash heb. Ik kan niet zo goed overweg met de vloeibare variant. Al heb ik in Londen een illuminator gekocht die ook een highlightend effect heeft, maar daarover later meer.

Zijn het geen snoepjes?

Gosh

Deze pareltjes zijn van GOSH en dragen de onmogelijke naam Precious Powder Pearls. Juist, balletjes die highlighten dus. Er zijn verschillende manieren om deze te gebruiken, maar ik zwiep gewoon met mijn kwast over de balletjes om kleur op te nemen.
Als je een specifieke kleur nodig hebt kan je ook dit balletje over je gezicht rollen of ‘krijten’, of kapot drukken in een apart potje zodat je losse poeder krijgt. Het eerste vind ik niet echt hygienisch, bij het tweede denk ik dan: als je één kleur zocht, had je één kleur moeten kopen.

The Body Shop

Laat die ballen maar rollen! Dit is de Brush on radiance perles iridescentes. Deze highlighter zat in de goodytas van de eerste MissLipgloss meeting. De kleur is mooi en als je hem -zoals ik- aanbrengt door er met je kwast overheen te gaan is de pigment redelijk. Voor een highlighter vind ik een pittig pigment negatief, want ik bouw het liever op. Ik ben te bang om er bij te lopen als een discobal.

Inglot

Officieel zijn het oogschaduws, maar gelukkig maak je de regels in je make-upstash zelf. Al moet ik toegeven dat ik deze twee highlighters vooral op mijn ogen gebruik. Pas na een paar maanden gebruiken bedacht ik me dat ik deze ook op mijn jukbeenderen kon gebruiken. Puur toeval, want ik had alleen mijn Inglot palletje bij me en had ineens behoefte aan wat glans op m’n snoet. Werkte prima! Wel zijn deze oogschaduws erg gepigmenteerd dus het was voorzichtig opbrengen.

MAC

Hoe lang ik in de winkel heb staan twijfelen bij deze mooi blush van MAC weet ik niet meer, maar ik ben erg blij dat ik hem gekocht heb. Mijn eerste MAC product en nog steeds wekelijks in gebruik, zou je niet zeggen hea als je de lichte dip ziet? Moon River komt uit een speciale collectie al zou ik niet meer weten welke. De highlighter sluit perfect aan bij de blush en tja.. wat kan ik zeggen? Ik houd er van.

Collistar

Een cadeautje toen ik bij VROUW stage liep. Gelukkig wel, want dit merk is voor mij meestal boven budet. Maar wat een mooie combi, een bronzer en een highlighter. Mijn enige echt warme highlighter met een gouden ondertoon. Vooral erg mooi als ik een goed kleurtje te pakken heb. Beetje shape met bruin, beetje oplichten met goud, likje mascara en een leuk lippie kiezen en klaar is Klara.

Swatches

Maar ook in kleur kunnen highlighters heel erg verschillen. Wat mooi staat is vooral te maken met je huidskleur en persoonlijke voorkeur. Een koele (van wit af) vind ik vooral mooi als ik een koele blush op heb zoals de combinatie van de MAC blush. Een warme (van crème/geel af), gebruik ik graag in combinatie met een bronzer. Zo zijn de pearls die ik heb ook meer glitterig dan mijn andere highlighters en de Inglot kleuren hebben wat weg van een metalic.

Conclusie? Ik ben gek op al m’n highlighters, maar mijn voorkeur gaat uit naar de niet pearl varianten. Kwa kleur of ondertoon kan ik niet kiezen, dat ligt er maar net aan hoe lang mijn snoet in de zon gezeten heeft en wat ik verder op heb. Een goeie highlighter kan je echt een oppepper geven en als je een keer een offday hebt mag je stralende persoonlijkheid best doorschijnen met een beetje hulp uit een potje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.