Shoppen is altijd fijn. Korting is altijd fijn. Altijd lagen prijzen is nog fijner.

Dus, al eens bij de IJhallen in Amsterdam geweest?

IJhallen

Een grote tweedehands markt waar naast snuisterijen ook heel veel (jonge) vrouwen hun kleding en accessoires verkopen. Omdat de kast te vol is, ze niet meer in die maat passen of omdat ze geld nodig hebben voor de nieuwste trends. Eens per maand kan je terecht op deze markt met meer dan 750 kramen. In de zomer lekker buiten, in de winter in twee overdekte hallen. Je betaalt € 4,50 entree (kids € 2,-) het parkeren is gratis.

De prijzen van de kleding ligt over het algemeen onder een tientje. Voor een spijkerbroek, jurkje of jasje. Het is écht een rommelmarkt, niet net als wanneer je in een tweedehandszaak er achter komt dat die bloemenrok alsnog € 30,- kost. Hoe vroeger je komt, hoe meer kans je hebt om er nog echt mooie dingen uit te vissen. Hoe later je komt, hoe lager de prijzen. Vergeet ook zeker niet af te dingen, helemaal als je meerdere stuks bij één kraampje hebt gevonden.

Ik ben er nu een paar keer geweest en heb een paar leuke shirtjes op de kop getikt voor een paar euro, waar mijn koraalroze lange blouse van Zara (voor € 4,-) toch wel de topper is. Eerlijkheid gebied me te zeggen dat de meeste meiden die er staan, kleding verkopen in maat S/M of 36/38. Toen ik met vriendin Patricia ging verliet ze de IJhallen met zakken vol kleding voor nog geen € 40,- in totaal. Als je een slank lijf hebt, is het aanbod iets breder. Maar ik ben zelf breder en kan er ook leuks vinden, je moet alleen even goed neuzen.

Zondag 6 januari

Maar daar komt dit weekeind verandering in! Want deze zaterdag en zondag (5 en 6 januari) staat er namelijk een kraampje met kleding van maat XS tot en met XXL, mooie tassen en leuke accessoires. Juistem, ondergetekende heeft een kraam gehuurd om de kast eens flink op te schonen. Samen met mijn zusje staan we in hal 2. Omdat zij al sinds haar twaalfde geen kleding weggegooid heeft en ik mijn assortiment maat 38 tot maat 48 wel wat uit wilde dunnen, staan wij zondag 6 januari vroeg op om andere mensen gedurende de dag blij te maken met onze kleding en spulletjes.

Kom jij ook?

Lekker een paar uur struinen langs kraampjes met schatten die nog ontdekt moeten worden. Dat zijn de IJhallen. Als jij deze zondag ook een kijkje komt nemen, laat het me dan even weten in de comments of via Twitter (88jaxx). En mocht je me zien staan of lopen, spreek me dan zeker even aan. Gezellig! Enne, misschien maak ik wel een mooi prijsje voor je.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.