De examens van de middelbare scholen zijn weer begonnen en man, wat voel ik me dan oud! Dat is alweer 6,5 jaar geleden. Maar het gevoel kan ik nog wel oproepen: de belangrijkste toets in je leven, geen hulplijnen zoals je buurvrouw of een spiekbriefje – want als je nu gepakt wordt ben je echt de sjaak en als je het door de zenuwen minder goed doet dan verwacht; wat dan!?!

Nu is goede voorbereiding (lees leren!) heel belangrijk. Voor je school examen en voor iedere andere proef en toets die er nog komen gaat in je leven. Maar er zijn nog wat kleinere dingen die zo iets wat gemakkelijker kunnen maken.

 

Nu mag ik totaal niet klagen, want ik heb de HAVO doorlopen zonder al te veel moeite en gezeur. Ik stond er goed voor en moest het wel heel bont maken wilde ik zakken. Maar toch had ik zenuwen. Door leraren die continu riepen dat het zo moeilijk ging worden, voor vriendinnen die er penibel bij zaten en omdat het toch wel je examen is.

Ik ga er even vanuit dat iedereen die een belangrijke test heeft, gewoon de boeken en de materie in gedoken is, want inhoudelijk heb ik anders weinig ideeën. Maar ik heb wel tips voor tijdens, voor en na je examen.

 

Enne succes!

Je bent een topper en je kan het. Hoe ik dat weet? Je weet LadiesInc te vinden, dus je moet wel heel verstandig zijn ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.