Ik deel (soms een beetje te) veel op Twitter (88jaxx) maar ik had ook hier al gezegd dat ik wat anders met m’n haar wilde. De inspiratie had ik al op gedaan, kijk maar. Nu kwam het slechts aan op een afspraak maken.

Maare.. Mijn haar is nogal heilig en ik wist niet zeker of ik het wel wilde. Want mijn haar was lang en ik kreeg er continu complimenten over. Maar ik was het zat, kon er weinig meer mee omdat het zo zwaar werd maar toch: het was mijn mooie haar. Maar ik ga snel op vakantie en dan is een dikke bos blonde lokken in je nek niet echt lekker bij veertig graden. Dus de kapper kwam – gisteren. Deed knipknip. En nu weeg ik zeven kilo lichter.

 

 

Voor mijn gevoel natuurlijk, want hoewel m’n haar lang en zwaar was, zie ik het verschil niet op de weegschaal. Hell yeah dat ik het zeker geprobeerd heb of het verschil maakte vanmorgen maar in ieder geval niet in onsen. Maar ik voel het wel zeker aan mijn hoofd. Ik ben nog lang niet kaal hoor, maar het voelt wel licht.

Blabla, Jacky praat niet zo veel want we willen gewoon weten hoe veel er af is. Nou, als je me zou volgen op Twitter wist je dat al; want dat had ik al getweet. Deze bos lag na het knippen op de grond en is van mij. Mijn mooie honingblonde pijpenkrullen had ik als grofvuil bij elkaar geveegd.

Voor het prachtige make-over effect dat magazines altijd hebben, heb ik dat even gekopieerd. Voor is zonder make-up en met nog half nat haar. Na is met een verfje (op m’n gezicht dat, mijn haren zijn nog verf-maagd).

Het voelt voor mij echt als een wereld van verschil, en dan heb ik het niet alleen over het gewicht. Van de plukken in mijn gezicht is zeker dertig centimeter afgegaan. Ik had wat voorbeeldfoto’s waar het nog wat korter zou zijn maar de kapster zei dat een lengte tussen mijn oren en m’n kaak mijn gezicht optisch boller zou maken. En de dag dat ik behoefte heb aan een bol gezicht, ga ik wel aan een reep chocolade knagen.

Ook omdat ook de krullen minder waren geworden aan de bovenkant van mijn haar, kon ze moeilijk zeggen hoe mijn krullen mee zouden werken. Bovendien is geen enkele krul hetzelfde en de voorbeelden die ik had, waren van vrouwen die niet een vergelijkbare krul hadden. Dus als ze het wel zo zou knippen, zou het er in ieder geval niet zo uit zien. Dus het is iets langer gebleven dan ik in eerste instantie in m’n hoofd had. Maar er is wel heel veel haar vanaf. De totale lengte ging van mijn middel tot net tussen m’n schouderbladen, maar de grootste knip ging in de bovenste lagen. Die kwamen (zoals je op de laatste foto goed kan zien) tussen mijn schouderbladen, en nu (eerste foto) rond m’n ogen). Daardoor staat m’n haar nu ook boller en wilder om m’n hoofd. Precies waar ik om vroeg.

Wat me wel duidelijk is geworden is dat ik langzaam aan minder krullen krijg, helaas. Gisteren na het knippen leek het bijna stijl met hier en daar wat slag – dat kwam door het gewicht van het lange haar wat er steeds aan had gehangen. En ik wist nog niet zo goed wat ik toen van mijn kapsel moest vinden. Maar over night heeft mijn haar wat kunnen wennen en is er weer meer krul in gesprongen. Maar niet meer zoveel als ik vroeger had. Zeker de plukjes boven m’n oren blijven gewoon stug en stijl. Daar moet ik het maar mee gaan doen.

Met dit artikel nog een laatste blik over m’n schouder naar m’n oude haar. Het is nu tijd een nieuw tijdperk, een nieuw ikke met nieuw haar.

Aangenaam; Jacky.

Wat denk jij? Zonde of is het een verbetering?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.