Jaja, ik beloofde jullie eerder deze week dat ik met een budgettopper zou komen na de tegenvallende bruin glas producten. Omdat ik de Kruidvat normaal gesproken als mijn beste vriend beschouw, zet ik hem (of is het een haar?) nu in het zonnetje!

Want de Pure & Nature lijn van Kruidvat eigen merk is me wel heel erg goed bevallen. De lijn is uitgebreid, naast deze dag- en nachtcrème zijn er reinigingsdoekjes, reinigingslotion en tonic. Ik heb hier producten van de sensitive lijn, maar er is ook nog een anti-aging variant. De prijzen liggen tussen de € 2,49 en de € 3,49. Eurotje duurder dan bruin glas, maar deze belanden bij mij niet in de prullenbak. Dus in verhouding toch goedkoper.

 

Het zijn relatief kleine tubes, er zit 50 ml in. Maar het zijn tubes en daar heeft de Pure & Nature lijn al mijn positieve aandacht. Want met een tube knijp je het product er uit, dus het werkt erg hygiënisch. De tube is van stevig plastic, maar wel flexibel genoeg om er goed in te kunnen knijpen. Ik denk dat het laatste restje er uit werken geen probleem hoeft te zijn.

De kleurtjes spreken mij wel aan. Het is strak, maar de kleuren houden het ver weg van klinisch. Ik vind dat de verpakkingen het product een frisse uitstraling geven. Ook wordt er in de verpakking de aandacht op gevestigd dat het natuurlijk is. Nu geef ik daar persoonlijk niet zo veel om, maar ik vind het zeker iets positiefs. En dat mag je als merk best benadrukken.

Als je de dop er af schroeft, knijp je de dag- en nachtcrème door een kleine opening. Links zie je de nachtcrème, die is wat lobbiger dan de dagcrème. Dat is vaak zo, omdat de nacht variant meestal meer voedend is. Hij smeert goed uit, trekt redelijk in, je hebt weinig nodig en je huid voelt fris aan. De volgende ochtend heb ik dan wel een gevouwen hoofd van het slapen, maar mijn huid ziet er (of lijkt het?) glad uit.

De dagcrème is dunner en smeert nog meer uit dan de nacht. Een klein erwtje is voor mijn gezicht voldoende. De substantie voelt wateriger dan de nacht, maar voedt gewoon prima. Ik kan weinig bijzondere functies ontdekken, maar waar ik dagcrème voor gebruik (een frisse huid, geen trekkerig gevoel na het douchen, goede basis voor onder m’n make-up) daar werkt het prima voor! Soms ga ik een beetje glimmen van dagcrèmes, maar dat doe ik bij deze niet.

De geur is niet helemaal mijn ding; het ruikt namelijk een beetje naar de natuur. Op een stoffige manier. De geur blijft een klein beetje hangen ‘s ochtends, maar na een uur of twee ruik ik niets meer. Mocht je de geur echt niet lekker vinden (snuffel even in de winkel!) dan denk ik dat dat een rede kan zijn om hem te laten staan. Verder vind ik het formaat handig voor op vakantie of overnight‘en, werken ze fijn en voelen ze fijn.

Zoals je ziet; Kruidvat Pure & Nature lijn is goedkoop en fijnkoop! Ik ga zeker nog wat andere producten testen van deze lijn als mijn backups op zijn. Ik ben erg benieuwd geworden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.