Wij vrouwen kunnen alles. Daar hoef ik jullie niets over te vertellen natuurlijk. We zijn niet alleen goed in alles wat we doen, we weten ook nog eens alles. Wat onze vriendin denkt bijvoorbeeld. Maar ook wat mannen denken – denken we.

Deze columns van Mister X geven ons nog meer handvatten over het leven van mannen. Maar ook een spiegel voor onszelf. Want mannen weten ook best veel – schijnt.

Mister X: ‘De paashaasworst staat buitenspel’

De paashaasworst staat buitenspel

Schatjes,
Lukt het al een beetje met emanciperen? Vast wel, want jullie hebben twee weken geleden alle handvatten van mij gekregen om het tot een succes te maken. Ik hoop dat je vriend er ook blij mee is.

Het was een rare week meiden: eerst laat de burgemeester van Leeuwarden de EOD opdraven voor een stuk purschuim dat op een bom lijkt, op 1 april hoor ik van Jacky dat ze naar Ajax gaat, daar neemt mijn club eindelijk weer de plek op de ranglijst in waar ze horen en als klap op de vuurpijl lees ik nu dat mevrouw Jacky voetbal ineens toch wel interessant vindt… Wat een rare figuren ook dat vrouwvolk, geen pijl op te trekken.

Wel las ik dat ze nog niet kon uitleggen wat buitenspel is (verrassend). Niet getreurd want voor dit soort belangrijke zaken ben ik dus aanwezig!En nu niet meteen hopen dat ik nog meer dingen uit ga leggen, want zaken als inparkeren, beslissingen nemen en niet in totale paniek raken als je iets kwijt bent dat gewoon in je tas blijkt te zitten – daar ga ik niet aan beginnen.

Buitenspel dus, komt’ie:

Een speler staat buitenspel als hij op het moment dat de bal gespeeld wordt, voorbij de achterste verdediger staat. Wat dus zo veel wil zeggen als dat hij tussen de keeper en de achterste man van de verdedigende partij staat.
Op het moment van spelen moet er dus tussen de speler die de bal gaat ontvangen en het doel van de tegenpartij nog minimaal 1 keeper en 1 andere speler van de tegenpartij staan. Is dat niet het geval? Dat steekt in veel gevallen die aap in het fluoriserende pakje langs de zijlijn zijn gekleurde vlaggetje de lucht in.

Ongelofelijk wat jullie allemaal niet leren op een site voor vrouwen dingetjes hè!

Nog iets

Naast het hele voetbal verhaal wil ik het toch over nog iets hebben. Het is vandaag namelijk Pasen! Ofwel, het chocolade-eieren feest! Wat moet dit voor jullie een te gekke tijd zijn! Lekker met z’n allen het hele weekend een goed excuus hebben om je vol te proppen met chocolade in de vorm van een ei of een paashaasje!

Toch zit er ook een treurige kant aan Pasen – en ik ik heb het hier niet over kruisigingen, mensen die rotsblokken moet weg rollen om uit hun grot te komen of mensen die bij de eerste de beste haan die kraait hoogverraad plegen.

Nee ik heb het over zaken die nog veel treuriger zijn. Namelijk boterklonten, kaas of  boterhamworst in de vorm van een paashaas. Ik vind het product zelf nog niet eens zo treurig. Ik bedoel, genoeg SBS6 kijkende, Frans Bouwer liefhebbende vrouwen op deze wereld die hun familie het beste van het beste voor willen zetten. En dan heb je er dus gewoon recht op om naar de supermarkt te gaan en boterhamworst in de vorm van een paashaas te kopen. Daar hoor je mij niet over!

Wat ik echter wel treurig vind, is dat er dus iemand is geweest die op een ochtend naar zijn werk ging en halverwege de dag op het briljante idee kwam boterhamworst in de vorm van een paashaas te snijden… Ik zie het al voor me: de beste man overlijdt over een paar jaar en tijdens de speech op zijn begrafenis komt het hele `uitvinder van paashaas boterhamworst` verhaal weer naar boven. Neemt toch de glans van de uitvaart een beetje weg lijkt me?

Maar goed, waarschijnlijk is hij er op die bewuste werkdag mee naar zijn leidinggevende gegaan die hem op de risico’s heeft gewezen: kost het niet te veel om dat te snijden, vinden we wel winkels die het willen verkopen en het belangrijkste: zijn er wel mensen die het willen kopen? Veel risico`s dus.

En als we het toch hebben over het nemen van risico`s in het bedrijfsleven, ik las deze week een onderzoek waar stond  dat vrouwen in hoge functies meer risico’s nemen. Dit schijnt te komen omdat ze, zodra ze ergens aan de top komen, willen bewijzen dat ze het kunnen. Dit onderzoek meenemend kun je dus zeggen dat het zeer waarschijnlijk is dat de risicovolle lansering van boterhamworst in de vorm van een paashaas gedaan is door een vrouw.

Vrouwen, wij mannen hebben alle vertrouwen in jullie! Je hoeft je niet te bewijzen met roomboterpaashazen en dit soort zaken! Blijf lekker bij de basis en het komt helemaal goed in je top functie! En daarbij: een mantelpakje is vaak al dusdanig sexy dat het echt niet meer uitmaakt of je wel of niet slaagt in de functie. Wij zullen er alles aan doen om je daar te houden want het oog wil ten slotte ook wat!

Nou pak het op, neem het mee en doe er je voordeel weer mee! Ik ga ondertussen verder met proberen vanille yoghurt in de vorm van een paashaas te krijgen!

Neem een paasei van mij en wish me luck!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.