Op televisie hoorde ik dat uit onderzoek gebleken is dat moeders het liefst iets krijgen dat zelf gemaakt is. Nu kan je als je drie bent best aankomen met een kralenketting of een bekliederd Olvaritpotje als waxinelichthouder – maar als je vierentwintig bent verwacht je moeder er wel iets meer van. Althans, denk ik.

Dus ik dacht gisteren, behalve de gekochte cadeautjes ga ik ook nog even creatief aan de gang. Met een idee dat niet alleen leuk is voor moederdag overigens!

 

 

 

Je hebt nodig, een foto in een fotolijstje. Ik heb gekozen voor een foto in een passe-partout.
Bedenk welke tekst je wilt en waar je dit wilt hebben. Ik wil de tekst aan de boven en onderkant op de passe-partout, dus ik heb twee zinnen nodig. Kies een leuk lettertype in Word of zoek iets op een lettertypepagina en print deze uit in verschillende groottes die jij denkt dat goed zijn.
Leg het glas over de geprinte A4 en kijk welk formaat daadwerkelijk mooi past bij wat jij wilt. Let wel op dat bij sommige fotolijstjes het glas een stuk wegvalt achter het lijstje!

Knip de tekst uit die je wilt en leg hem op zijn plek. Om te zorgen dat het echt goed blijft liggen, plak het even vast aan de achterkant van het passe-partout of op het losse blaadje wat je altijd in een lijstje vindt.
Frame alles even in om te zien of het inderdaad op de plek zit die je voor ogen had. Nu kan je het nog aanpassen als je wilt.

Wrijf het glas even schoon en semi vetvrij met een papier. Pak een watervaste stift en trek de tekst over op het glas. Begin links boven en werk naar rechts onder, want het blijft wel even nat – anders veeg je er misschien overheen. Maak je een foutje? Houdt nagellakremover en wattenstaafjes bij de hand. Dan kan je het snel corrigeren. Ben je later de tekst zat of wil je het lijstje voor iets anders gaan gebruiken? Veeg even schoon met alcoholhoudende substantie (zoals nagellakremover) en je glas is weer als nieuw.
Alles overgetrokken? Leg het glas op een lichte ondergrond en zie waar je eventueel nog wat moet bijwerken.

Dit is het dan geworden ? Ben er best trots op stiekem. Straks aan mam geven en zien wat ze er van vindt – al weet ik stiekem al dat ze het leuk gaat vinden.

De credits voor het fotolijst-idee gaan naar BeautyLab, daar stond een tijd geleden een tutorial over teksten op het glas van een fotolijstje. Omdat ik daar las hoe/dat het kon, kwam ik op dit idee voor mijn mama.

En deze cadeautjes krijgt ze er nog bij. Een lekkere creme, Ahava douchegel en het boek Vandaag ben ik Alice over een meisje met een meerdere persoonlijkheden.

 

Wat heeft jou moeder gekregen vandaag? Of jijzelf als je al mama bent?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.