Naast shoppen voor kleding, make-up, schoenen, tassen en verzorgingsproducten ben ik ook heel goed op mijn plaats op een woonboulevard.

Ons huisje is niet zo groot en (helaas) al helemaal ingericht, maar ideetjes op doen is altijd leuk. En ook een paar leuke kussentjes of kaarsjes kunnen voor mij de kamer al flink veranderen. Dus mij vind je (met vriendlief) op een vrije dag regelmatig in een woonwinkel. En daar kwam ik pas zo iets leuks tegen, dat moet ik even met jullie delen. Niet om naar de winkel te rennen, maar om zelf te maken.

 

Mijn favoriete winkels om lekker te neuzen zijn onze good old IKEA, WOONExpres en Loods5. Vooral met spullen uit de laatste winkel zou ik ons huis iedere maand wel een make-over willen geven, maar helaas zijn de prijskaartjes niet zo Jackybudget-proof. En daarom kijk ik graag naar hoe ik iets zelf na kan maken of op eenzelfde soort manier toe kan passen.

En laatst liep ik tegen deze leuke vakken/kasten/lijsten aan. Want ja, wat is het eigenlijk?

Een lijstje met vier planken er achter. Geen achterkant, dus je kan er een mooi plaatje achter plakken of je behang er door laten komen. Verschillende kleuren achtergronden (verven? gekleurd papier?) tegen een witte muur. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Mijn beautyhart ging meteen kloppen, want dit leek mij de perfecte plaats voor parfum. Dat stallen de meeste vrouwen die ik ken graag uit omdat de flesjes er zo mooi uit zien. Maar je moet ze wel beschermen tegen de zon, anders kan de parfum vervliegen of de geur veranderen. En in zo’n doosje beschermen de zijkanten ze tegen veel licht. Én ze worden de blikvanger in de kamer.

Do it yourself

Nu hebben deze kastjes een prijs vanaf € 29,95 maar ik zie zelfbouw mogelijkheden.

  • Zoek een leuk lijstje uit
  • Koop vier plankjes met allemaal dezelfde diepte, en de lengte van alle kanten van het lijstje (of één lange die je zelf op maat zaagt)
  • Lijm de planken aan het lijstje en laat goed drogen
  • Schilder eventueel alles in dezelfde kleur
  • Sla of schroef twee lange spijkers/schroeven in de muur die je ver laat uitsteken. Doe ze op de breedte van de bovenste hoeken, dan kan je het kastje zo ophangen
    Of maak twee van die ophang punten aan de achterkant zoals de witte heeft

 

Ik zie het al helemaal voor me. Een lijstkastje voor mijn parfum. Een voor mijn daily make-up. Een voor mijn mooiste producten die uitstallen gewoon verdienen en misschien nog een om kwasten in neer te zetten. Allemaal boven een prachtig groot bureau. Misschien wel aan de zijkant naast een grote barokke spiegel…

‘Helaas’ heb ik al een mooie beautykast en heb ik hier geen plek voor. Maar misschien ga ik er binnenkort toch een maken. Voor een vriendin, voor in de badkamer of in de toilet! Ook leuk.

Ben jij een beetje van het doe het zelven als het niet zo lastig is?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.