Kijk, wij vrouwen zijn niet gek. We weten heus wel dat nikkel of ‘nep zilver’ geen jaren mee gaat. Het is goedkoper dan the real deal, maar daarom kan ik nog wel balen als het na één keer dragen groen uitslaat. En vervolgens afgeeft op je gezicht, hals, arm of vinger. Maar om nu iedere keer de juwelier in te duiken als je iets leuks zoekt voor ‘erbij’?

Dat kan goedkoper! Een oud trucje, maar ik vertel hem nog regelmatig aan kennissen die me dan glazig aankijken. Dus bij deze vertel ik het aan jullie. Heb ik meteen een goed excuus om mijn Koninginnedag aankoop te laten zien.

 

Ik heb op Queensday gewoon gewerkt van 7 tot 14:30 en daar hoef je me niet zielig om te vinden. Ik heb het zelf aangevraagd want ik houd toch niet van die Amsterdamse menigten – dan raak ik soms een beetje in paniek of krijg ik het benauwd van de vele mensen. En omdat mijn vriend toch ook moest werken dacht ik: laat mij maar lekker dubbel verdienen die dag! Om half drie ben ik nog wel even de kofferbakmarkt in ons dorp overgelopen en toen liep ik tegen deze schatjes aan.

Oke, mag ik even complimenten vangen voor deze mooie foto!? Zonder bewerking heb ik hem eigenhandig zo gemaakt en ik blijf er maar naar kijken.

Ze hingen er ook met een bruin hart met een vleugje oker. Het kostte me moeite om ook die niet mee te nemen, maar ik ben ik echt verliefd op deze mooie groene. En ze waren maar € 2,-! Nieuw overigens, er stond een vrouw met zelfgemaakte sieraden.

Maarja, voor dat geld dus geen echt zilver. En voordat de zilverkleur zo groen uit gaat slaan als de steen zelf, heb ik de oorbellen direct behandeld.

Nodig

  • Doorzichtige nagellak of een topcoat en een dun armbandje.

  • Per oorbel breng je een dun maar dekkend laagje blanke lak aan op al het metaal van de hanger. Als je het bij daglicht doet zie je goed waar je gebleven bent, ook al is de lak doorzichtig.
    Kijk uit dat je niet over de steen/stenen heen gaat, want dat blijf je zien. Je kunt ook beter niet de oorbel zelf (het deel dat je oor in gaat) lakken want dit verkleurt zelden en nagellak in je oor lijkt mij toch niet helemaal fijn.

  • Hier komt de armband van pas. Of kies iets anders duns waar je de oorbellen aan kan hangen op een manier dat ze vrij hangen. Ik heb een prachtige constructie gemaakt van een armband tussen twee bakjes. Om te voorkomen dat de armband naar voren kantelt ligt mij geliefde -bijna lege- Catrice Infinete Matt op de andere kant van de armband.

Door je sieraad te lakken leg je een soort beschermlaagje om je juweel zodat de zuren van je huid niet direct het metaal aantasten en laten verkleuren. Draag je het sieraad heel regelmatig is het aan te raden om er na een paar maanden een nieuw laagje op te smeren, want ook nagellak slijt. Maar kijk uit, want meerdere laagjes nagellak; daar wordt je sieraad niet mooier van.
Aan de andere kant – als ze een groene nikkelkleur krijgen, draag je ze ook niet.

Ik ben erg blij met m’n oorbellen en ik voel me een beetje Kate Middleton-ish als ik ze draag. Ze lijken namelijk heel erg op de ring die miss Kate kreeg toen ze ten huwelijk gevraagd werd. Al zijn deze smaragdgroen en kreeg Kate koninklijk blauw.
Beetje jammer van mijn brakhoofd ten top, maar ik ben de laatste twee weken zo druk en ik slaap zo slecht… Beter dan dit wordt het even niet. En ik zie nu pas dat ik mijn queenish oorbellen draag bij m’n hoody. Ach, moet kunnen toch? Kate zit vast ook wel eens in een (Juicy Cuture?) pak voor de televisie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.