Koffie drink ik af en toe, eens in de week een kopje. Maar dan wel lekkere koffie. Een cappuccino in een restaurant of een huisgezette espresso. Filterkoffie vind ik net zoiets als een man op witte sportsokken; van mij hoeft het niet.

En gelukkig is mijn vriend verslaafd aan Nespresso, dus daar geniet ik stiekem af en toe van mee. Maar waar laat je die cupjes als je meer dan vijftien verschillende smaken hebt? Nou, als kunst aan de muur.

 

 

Laat ik beginnen met zeggen dat alle credits naar mijn vriend gaan. Dit is heel erg belangrijk, want toen ik foto’s ging maken riep hij; ‘Hé! Ga jij met de eer van mijn werk strijken?’ Bij deze dus: het was zijn idee en dat is (in dit geval) erg leuk uitgepakt. Bedankt schat.

Wij hebben dus een barretje waarvan het stuk tegen de muur is ingericht als koffiebar. Met de koffie, het apparaat, kleine snoepjes, kopjes en siroopjes. En mocht je het je afvragen; Ja het kost veel zelfdiscipline om niet iedere dag een lurk te nemen uit het flesje met caramelsiroop.

Aan de muur hangt onze Nespresso-kunst. En bijna iedereen die bij ons thuis komt vraagt waar we dat gekocht hebben. Omdat Nespresso en huishoudwinkels alleen rekjes verkopen voor zes of vier verschillende smaken. En de echte die-hard heeft er nu eenmaal wat meer. Deze rekjes heb je wel nodig om zo’n grote te maken en dat doe je als volgt:

How To

  • Neem een lijst in dezelfde hoogte als de nespressocupjes-houder en de breedte van minimaal 2x de houder
  • Lijm de houders vast op de rand van de lijst en klem ze minimaal een dag met een lijmtang op zijn plaats
  • Snijd de zijkanten van de verpakkingen van de cupjes
  • Plak die naast elkaar, ter hoogte van de houder die er voor komt te hangen. Zodat je een kleurtje achter een richeltje ziet
  • Als je, net als wij, ruimte over hebt, druk een paar mooie koffie-foto’s af
  • Zet de lijst weer in elkaar met je geknutselde binnenwerk
  • Hang het twee dagen op zonder cupjes er in, om te checken of de houders niet van de lijst af komen zetten
  • Blijft het zitten? Vullen maar!
  • Alleen de lijst(en) nog even ophangen

Nou, easypeasy, dat had ik zelf nog wel gekund. Je moet er alleen even opkomen.

Voor de volledigheid nog even een close-up. Je ziet dat het rekje op een metalen lijst is gelijmd en een klein randje van de achtergrond – de nespresso verpakking. Omdat onze lijst iets breder was dan we nodig hadden, heeft mijn vriend vanuit het midden geplakt. Let dan wel op met de achtergrond, dat deze begint waar de houder begint en niet aan de rand van de lijst. Dan zit het uiteindelijk een beetje scheef en zie je niet meer welke koffie in welk sleetje zit.

Ben jij een koffiedrinker? Of gewoon liever een bakkie thee?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.