Laat ik beginnen met: Nee ik heb geen aandelen Netflix.
Vlak voordat ik even wat minder aan het werk was ivm te veel stress & spanningen dachten vriendlief en ik: laten we Netflix eens proberen. We zijn allebei gek van films en series, maar met onregelmatige diensten kan je Nederlandse series niet echt volgen en steeds films downloaden begon een beetje vervelend te worden. Inmiddels heb ik aardig wat gekeken en deel ik graag mijn aanraders met je!

Series

Het enige nadeel aan series? Cliffhangers; want je kan nu eenmaal niet op één avond alle afleveringen kijken. Maar je leert karakters kennen en hebt langer de tijd om heerlijke verhalen te volgen en naar vaak zeer prettige mannelijke exemplaren te kijken.

Orange is the new black

Een serie met vooral veel droge en hier en daar wat harde humor. Het gaat over het reilen en zeilen in een vrouwengevangenis en het verhaal draait om Piper: een naïeve ‘prinsesserige’ dame niet duidelijk niet thuis hoort in de bak, maarja als je iets illegaals doet moet je zitten!

Orphan Black

Een mini serie over klonen. Klinkt niet aantrekkelijk, is het wel.
Hoofdrolspeelster is een wegloper van al haar problemen en als ze weer ergens voor wegloopt ziet ze op een treinstation een meisje voor de trein springen. Een meisje dat precies op haar lijkt. Ze neemt haar leven over en komt er achter dat er nog meer ‘tweelingzussen’ bestaan. Samen met deze klonen proberen ze uit te vinden wat er vroeger gebeurd is terwijl ze achterna gezeten worden door hun ‘schepper’.

Weeds

Typische Amerikaanse soccer mom staat er plots alleen voor met haar zoontje maar wil wel in haar huis blijven wonen en haar levensstandaard houden. Dus besluit ze wiet te gaan dealen aan stiekem verslaafde buren, bezoekers van het buurthuis en studenten in een nabijgelegen school. Haar stuff haalt ze bij een door de wol geverfde big-mama die gaandeweg zeer belangrijke weed-lessons deelt met de toch wel erg naïeve mama.

Vampire Diaries

Love it or hate it, maar ik krijg

Breaking Bad

Goody two-shoes scheikundeleraar krijgt te horen dat hij kanker heeft. In Amerika hoef je niet verzekerd te zijn voor je zorgkosten en om de behandelingen te betalen gaat hij stiekem Meth koken. Het geld smaakt naar meer en als snel krijgt hij te maken met kartels en grote dealers – en dan kan hij niet meer terug. Ook niets als zijn gezinsleven er onder gaat lijden.

Toddlers & Tiaras

Sorry, maar ik vind het mega vermakelijk als uitgezakte moeders hun wannabe supermodel-gedrag botvieren op hun peuters en kleuters. De kinderen willen spelen, niet oefenen hoe ze cupcake-handjes moeten vormen om indruk te maken op een jury op klapstoelen. Moeders (en hier en daar een vader) geven duizenden euro’s uit aan jurken die Roy Donders nog over de top zou vinden, kleuters in de spraytan, gebitjes en lagen make-up om maar zo ‘mooi’ mogelijk te worden – want alleen dan maak je kans op de hoofdprijs: een sjerp en een plastic kroon. En bij de echt grote verkiezingen wint de eerste plaats misschien een paar honderd euro.

 

Films

Even 2 uur kijken en ook het einde van een verhaal al willen zien? Genoeg leuke films te vinden. Niet het nieuwste van het nieuwste, maar genoeg leuke films in veel verschillende genres.

Dutchess

Keira Knightley trouwt met hoge pief met veel huizen en veel geld, maar met weinig liefde voor the Dutchess herself. Het verhaal is cheesy (want: eenzame vrouw zoekt vertier en vindt man die wel van haar houdt) maar heerlijk bij een reep chocolade. De kostuums, haardracht en make-up maakt mij wel weer duidelijk dat ik in de verkeerde tijd geboren ben! Wel opvallend: de vrouwen in deze tijd (of in deze film?) zijn een stuk aantrekkelijker dan de mannen.

Desert Flower

Waris Dirie was één van de eerste (de eerste?) succesvolle donkere modellen, maar haar verhaal is helaas niet ‘gevonden door een modellenbureau tijdens het winkelen’. Als klein meisje is ze barbaars besneden en als tiener vlucht ze van Somalië naar het Westen. Ze spreekt de taal niet en wordt behandeld als huisslaaf tot ze op straat terecht komt en zich in deze hele nieuwe wereld moet leren redden. Haar weg loopt met hobbels en dalen naar dat van een succesvolle modellencarrière en ze vraagt aandacht voor vrouwenbesnijdenis. Een pittige film die een blik geeft in verhalen waar wij (ik) geen weet van hebben.

The Help

Een blanke schrijfster duikt in het leven van donkere huishoudster in rijke Amerikaanse gezinnen. Waar ze begint voor de roddels die deze dames vast allemaal weten over hun bazinnen, komt ze terecht in de harde waarheid van de vrouwen die vaak nog als een slaaf behandeld worden.

Revenge of the bridesmaids

Chicklit pur sang, maar af en toe best lekker. Twee vriendinnen worden last minute bruidsmeisje bij hun oude beste vriendin: geblondeerde bridezilla met een moeder die nog erger is dan de bruid zelf. Omdat de ‘alles is voor Bassie’-bruid zelfs haar bruidegom gestolen heeft van een vriendin van de bruidsmeisjes besluiten ze de bruiloft te dwarsbomen. Hilarisch en voorspelbaar maar heerlijk.

 

Tip: schaf Netflix niet aan als je midden in een scriptie of toetsperiode zit, want je wilt alles zien! Dat kost tijd, tijd die je beter moet besteden op dat moment.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.