Is het een een eetstokje? Is het plantenvoedsel of is het een futuristische oorbel? Nee het is thee!

Jullie weten het inmiddels wel, met thee maak je mij blij. Ik vind het lekker, ik vind het ontspannen en het is goed voor je. Nieuwe thee’tjes ontdek ik soms door nieuwe winkels in te duiken, maar het leukste is om ze per ongeluk tegen te komen. Zoals deze. Toen ik een tijdje geleden uit eten ging kreeg ik een bekertje met deze ‘theezakjes’ in verschillende smaken. Te leuk!

 

En speciaal voor de site heb ik er twee mee naar huis genomen: Maroccan Mint Green en Peach. Het zijn T-Sticks van het merk Royal. Volgens hun website is het te koop bij onder andere Plus, DeliXL, Sligro en Jumbo. Helaas geen supermarkten die hier om de hoek zitten, dus ik zal mijn Makro pas wel eens uit het stof vissen om daar te gaan kijken.

Ook heeft Royal op de site een webshop, gericht op horeca én de consument. De T-sticks kan je kopen per vijftien in een doosje voor € 1,99 of per tachtig stuks voor € 20,-. Ik had ze duurder verwacht, maar dat komt misschien omdat ik de verpakking zo leuk vind!

De sticks zitten helemaal dicht en het is de bedoeling dat je ze zo in je glas zet. De verpakking is geperforeerd zodat de smaak vrij komt als je de T-stick een beetje door je warme water roert. De gaatjes zijn heel klein, er komen geen theeblaadjes of -korrels in je glas.

Het materiaal is mij onduidelijk, het zit een beetje tussen papier, plastic en aluminiumfolie in. Het is wel stevig want het blijft in warm water gewoon strak overeind staan. Een T-stick is écht bedoeld voor één kopje, en als ik dat zeg is dat ook echt zo. Met ‘eenkops theezakjes’ zet ik ook gerust acht kopjes omdat ik toch niet zulke sterke thee drink. Maar hier krijg ik echt maar één kopje uit. Wel een heel lekker kopje, dat wel.

Ik vind ze vooral heel erg leuk om met een verjaardag of bij bezoek in een bekertje neer te zetten. Staat gezellig, genoeg keuze en je hebt meteen iets om over te praten – mocht je daar verlegen om zitten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.