Al een aantal jaren hebben vriendlief en ik een soort ‘vaste prik’ op Koninginnedag. We willen geen plannen maken van te voren, maar in de praktijk slapen we lekker uit en togen daarna naar de Vrijmarkt in Amstelveen. We zijn beide gek op struinen en leuke items hoeven niet persee nieuw te zijn, al valt het mij op dat er wel vaak nieuwe spullen op de Vrijmarkt staan. Zo kocht ik twee jaar geleden een (van de vrachtwagen gevallen) RayBan en ook vandaag vond ik weer wat leuks.

Omdat er ook veel troep ligt op zulke dagen bedachten we vanmorgen een motto: ‘alle troep ligt op de grond, alles van waarde staat omhoog’. Als iemand mooie spulletjes heeft, dan staat het vaak mooi uitgestald op een tafel. En de kofferbak van ome Joop en speelgoed van kindjes ligt op de grond. Naar we minder interesse hadden in de laatste twee partijen spiedde onze ogen dus de tafeltjes af. En ja hoor, bij het vierde tafeltje liep ik mijn schat van de dag tegen het ranke lijf: simpele, smalle armbandjes met een klein bedeltje er aan.

Zilver-, goud- en rosékleurig. Met hartjes, wishbones, strikjes, peace-tekens en klavertjes. Die moest ik hebben!

Ze kunnen op verschillende maten gesloten worden door de sluiting met meerdere oogjes. Ik irriteer me er altijd aan als de laatste oogjes er ‘bij bengelen’ dus ik maak ze altijd vast zoals je boven goed kunt zien: op het oogje dat de juiste maat heeft voor mij en ik frummel het laatste oogje ook in het haakje.

Ik koos voor de zilveren strik en het zilveren klavertje. Ze waren € 4,- per stuk. Het zijn nieuwe armbandjes die, nadat ik ze gecoat heb met nagellak, best wel even mee gaan. Gewoon leuk voor er bij. Mijn vriend kocht een paar LP’s en beide aten we een loempia. En dolgelukkig als kleine kinderen met onze aankopen!

Heb jij nog iets leuks gescoord op de vrijmarkt? Of juist lekker je spulletjes verkocht?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.