Een goede deo is voor mij erg belangrijk, want ik zweet. Zoals de tvspot al zegt; alle vrouwen zweten – en dat is ook helemaal waar. De één wat meer dan de ander, en ik val er een beetje tussenin. Met een goede deo kan ik een vijfentwintig graden dag zonder zweetplekken doorbrengen, maar zonder een werkende deo loop ik bij een paar graden boven het vriespunt al met kringen onder m’n armen. En dat vind ik vervelend. Ook al weet ik dat alle vrouwen zweten.

In Amerika kocht ik een LadySpeedstick – een deo die heel goed werkte voor mij. Maarja, de twee back-ups raken ook een keer op. Dus ging ik aan de slag met Rexona Maximum Protect. En ik ben enthousiast!

Spray deo’s werken nooit voor mij en bovendien gaan ze veel sneller op. Dus dat Rexona Maximum Protect een stick is, is al een pluspunt. Aan de onderkant draai je aan het wieltje, boven komt een crème-achtig goedje uit. Dit verdeel je onder je oksel en laat je even drogen. De Maximum Protect heeft geen aanwezig parfumwalm, maar een vrij vlakke frisse geur. Een beetje zoals de meeste Rexona’s ruiken, en dan heel licht.

De eerste keer moet je je rot draaien voor er wat uit komt, daarna zijn twee ‘klikjes’ (het wieltje maakt een klik geluid tijdens het draaien) genoeg voor een oksel. Je smeert het uit en klikt weer twee keer voor de volgende oksel. De gaatjes waar de crème doorheen komt gaan tegen het einde van de deo een beetje verstoppen. Als je geen zin hebt om dat schoon te maken, moet je gewoon iets meer klikjes geven om meer uit de openingen te krijgen.

Het is niet echt een vloeibare crème, als je het uitsmeert voel je dat het een beetje gritty is. Geen vervelend gevoel, maar anders dan ik gewend ben. De substantie is heel erg wit als je het zo ziet – mijn eerste angst was dus dat het zeker weten af zou geven op je kleding. Geen zweetplekken is één ding, maar als ik door mijn deo er bij loop als een zebra met witte strepen dan kan ik ook niet echt heel relaxed mijn dag doorbrengen. En die strepen krijg ik van de meeste Rexona spray-deo’s – die waar niet op staat dat ze anti-witte strepen zijn dan.


Uitgesmeerd zie je er niks meer van


Een beetje te veel gebruikt, lastig uit te smeren

Als je langer draait, en er meer deo uit komt dan heb je een beetje te veel om te verdelen. Wanneer je te veel omhoog draait, dan klontert het een beetje onder je oksel en moet je dat er vanaf plukken of vegen. Mijn tip? Gewoon niet te veel gebruiken.

Maximum Protect is geen deo waar je direct je zwarte shirtje over aan moet trekken. Neem echt even een minuut of vijf om je de deo te laten indrogen, anders heb je gegarandeerd witte strepen in je shirt. Ik doe de deo op en ga daarna make-uppen, kleding uitzoeken en m’n tandenpoetsen. Ook bij het aantrekken zorg ik dat het shirtje niet over mijn oksels ‘rolt’, maar als het armschat je oksel raakt dan maakt het geen witte plekken in je kleding.

To the test

Ik ging een rondje hardlopen – en als ik sport dan zweet ik. Onoverkomelijk. Vind ik ook helemaal niet erg, want niets is lekkerder dan je luie zweet er uit rennen en dat vervolgens onder de douche van je afspoelen. Deze keer droeg ik Rexona Maximum Protect en waar normaal de druppels uit mijn hele lijf gutsen had ik slechts een inimini zweetplekje onder m’n oksel. Top deo!

Eindoordeel

Een deo mét gebruiksaanwijzing. Maar omdat hij zo goed werkt heb ik er totaal geen problemen mee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.