Met een riem kan je je broek ophouden, maar ook gewoon je outfit opfleuren of je sterke punten benadrukken. Heb je -net als ik- een smal middel in vergelijking met de rest van je lichaam? Of wil je juist optisch meer taille creëren? Draag dan een riempje in je middel.

Ton sur ton bij de rest van je outfit, met een vrolijk printje of juist in een contrasterende kleur. Ook leuk: match je riem met je schoenen, tas, oorbellen of lippenstift. Het nadeel is alleen dat een riempje bijna nooit precies past en je zit niet te wachten op een zwierend einde van de riem op je buik. Dus kan je hem wegwerken. Op de volgende manieren bijvoorbeeld:

 

Mij spot je vrij vaak met een belt on my belly. En omdat ik Nederlander ben, gebruik daar graag riempjes voor die ik al heb. Riempjes die dus nogal lang zijn omdat ze ook mijn spijkerbroek behoeden tegen afzakken. En wat doe je met het restje riem als je je taille ingesnoerd hebt? Nou die werken we gewoon weg, een beetje stylish als het kan.

 

Kleine rubberen elastiekjes die je vroeger of misschien nog steeds gebruikt als je een dunner staartje of vlechtje maakt. Die kan je prima om je riempje heen schuiven en dan heb je een extra lusje om het einde op zijn plaats te houden.

Er zijn doorzichtige stiekjes, in haarkleuren als blond, bruin en zwart maar ook gekleurde. Gebruik zoveel elastiekjes als je nodig hebt. Je kunt ze onopvallend zo ver mogelijk naar de zijkant doen, of juist verschillende opvallende kleuren kiezen als extratje aan je riem.

 

Het makkelijkst is om het uiteinde tussen je lichaam en de riem te stoppen. Dit doe ik altijd als het elastiekje gebroken is, maar het staat ook gewoon leuk. Je kunt hem er één keer tussen stoppen of meerdere keren. Net wat je leuk vindt.

Let wel op dat je hem van boven naar beneden steekt, anders steekt het eindje naar boven en valt het door de zwaartekracht om. Dat zit niet lekker, staat wat rommelig en vaak glijdt het einde dan uit de twist.

 

Als je een langer stukje over hebt na de gesp kan je er ook een knoop in leggen. Haal het einde door het laatste lusje heen, haal hem naar boven achter je riem langs en vouw het naar voren in een knoop. Dus: over je riem, onder het lusje door. Dit is één van mijn favorieten omdat ik altijd veel riem over heb aan het einde.

Je kunt de knoop vlak bij je gesp maken of meer naar de zijkant. Kijk wat je leuk vindt staan en wat bij je riempje past.

 

Een variant op de knoop, alleen maak je hier gebruik van het laatste lusje van je riem. Gesp de riem vast zonder de riem door het lusje te halen. Maak de knoop zoals hier boven, maar in plaats van hem naar beneden te steken, haal je hem ook door het lusje heen. Zo maak je een soort visjes vorm.

 

Het ziet er een beetje ingewikkeld uit, maar het valt reuze mee. Ik kreeg het alleen niet goed (scherp) op de foto omdat het weer vandaag niet zo meer werkt – hoera -. Je maakt met het einde van de riem een knoop om het begin, vlak voor het gespje. Het einde van de riem, vlak na de knoop, haal je door de gesp heen en trek je naar beneden zodat het laatste stukje naar beneden blijft hangen.

 

Draag jij vaak een smal tailleriempje?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.