O-o-o ik ben zo’n luibak jongens. Wat je niet ziet, hoef ik ook niets aan te doen. In de winter draag ik een spijkerbroek of een lange legging dus besteedt ik niet zoveel aandacht aan mijn benen en alle verzorging die daar bij komt kijken.

Laat staan aan mijn voeten die het halve jaar ingepakt zitten in stevige, maar vooral dichte, schoenen. En als het dan weer slipper-weer wordt, dan moet ik er aan geloven. Ik haal de zaag, slijptol en houtvijl weer uit de schuur, want eerder durf ik mijn sandaaltjes niet aan. De gemiddelde horrorfilm is er niets bij, die wintervoeten van mij.

Warning: deze post bevat foto’s die u beter niet kunt bekijken als u zwanger bent, een zwakke maag hebt of aan het eten bent.

 

Ik heb twee jaar geleden zo’n PedEgg gekocht. Die zag je toen veel op TellSell voor een euro of veertig, maar bij de blokker verkopen ze ze voor een tientje. Nog steeds trouwens, en nu is er ook een hele schattige roze variant!

Het is een bakje met een deksel. Als je de deksel optilt dan zit er een soort raspje aan de onderkant. Als je er mee over je hand gaat zal je geen lappen huid eraf snijden, alleen als je op harde stukken komt met eelt en druk zet, dan schaaft het stukje bij beetje wat weg. Dus het is niet gevaarlijk om te gebruiken, je zal niet ineens een lap velletje eraf halen. En je moet wel heel enthousiast te werk gaan wil je in je vlees terecht komen. Geloof me, voor die tijd voel je dat wel.

De deksel bestaat ook weer uit twee delen, je kan de onderkant er gemakkelijk af trekken. Veel van de geschaafde huid wordt opgevangen door het bakje achter de rasp zodat niet de hele vloer vol ligt. Nu is mijn ervaring dat er alsnog aardig wat gewoon op de grond valt, dus doe ik het vaak buiten. Scheelt weer stofzuigen!

Vies verhaaltje

Mijn voeten voor het weekeind:

I weet het, niet echt bepaald pretty. Sorry dus voor deze foto’s. Maar als ik dit niet laat zien, dan zie je ook het verschil niet straks. Ik krijg altijd eelt op de rand van mijn hiel, onder de buitenbal van mijn voet en op het kussentje van mijn grote teen. En dat zijn ten tijde van deze foto echt harde stukken. Dat kan ik met mijn vinger zo niet indrukken.

Iets minder vies verhaaltje

En na het schaven met de PedEgg:

Toch wel een heel verschil niet? Hier en daar nog wat roze omdat de huid onder het eelt al een tijdje geen buitenlicht gezien had en dus nog erg zacht is. Maar dat trekt in de loop van de dag weg.

Er zit ook een polijst sticker bij de PedEgg zodat je het helemaal mooi smooth kan maken, maar daar ben ik gewoon te lui voor. Ik vind het al werk genoeg om dit te doen. Ik ben nu zo’n tien minuten per voetje bezig geweest. En vaak kijk ik de dag erna nog even (als de huid een beetje gewend is) of ik nog een stukje vergeten ben. Ik merk trouwens wel dat het erger is geworden sinds ik aan het hardlopen ben. Niet zo gek ook, want je belast de zwakkere huid en daarom ontstaat er eelt op.

En dan nu het plaatje waar niemand op zit te wachten maar dat ik toch ga delen

Dit zit er namelijk in de PedEgg als ik klaar ben met een voet.

Inderdaad: YUK! Een hoop ranzigheid en dit zat allemaal op m’n voet. Maar nu gelukkig niet meer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.