Het is al weer even geleden dat ik mijn voeten zomerproof maakte met de Ped Egg, maar de zomer vond dat niet echt reden genoeg om te verschijnen. En ik heb uit protest lekker niks meer aan mijn voeten gedaan. Daar kreeg ik natuurlijk spijt van toen de zon zich weer stiekem liet zien en ik naar mijn sandalen greep.

Ik had nog een tube Scholl Eelt crème liggen om te testen dus zie dit als ‘sandaal voetjes versie 2’. Althans, een test of dit product net zo goed werkt als de Ped Egg.

 

Waar de Ped Egg een soort vijl is voor je voeten is Scholl crème van een heel ander kaliber. Het is een crème die belooft de huid van de voeten zachter en gladder te maken. Dus: alleen smeren met dit goedje en je voeten worden prachtig mooi glad. De gebruiksaanwijzing zegt het volgende: Twee keer per dag aanbrengen op de verharde huid en zachtjes inmasseren. Blijven gebruiken om te voorkomen dat de huid opnieuw hard wordt.

Deze eelt crème zit in een tube en dat is lekker hygiënisch. Wel is de substantie vrij dik – een voordeel dat het er dus niet direct uit loopt als je de tube open klikt, maar je moet wel even je best doen om het er uit te knijpen.

Een vrij dikke crème met een wat korrelige structuur. Als je het uit smeert merk je hier niks meer van, dan voelt het vooral heel voedend. Zo voedend, dat je het niet helemaal in kan smeren; je voeten blijven een beetje vettig. Daar is niks mis mee als je het insmeert voor het slapengaan, maar twee keer per dag betekent dat je het dus ook in de ochtend doet. Daarna doe je sokken, schoenen en/of sandalen aan en dat kan ik niet aanraden want alles glijdt en plakt aan de crème vast.

Dus ik heb een beetje gesmokkeld en de crème één keer per dag gesmeerd, voor het slapengaan. Wel extra dik, ik dacht dat misschien de missende tweede keer een beetje goed zou maken. Dit heb ik zo’n twee weken volgehouden voor ik de ‘na’ foto’s nam.

Resultaat

voor

na

Mijn voeten zijn zeker zachter geworden, zo ook de eeltplekken. Waar het eerst rock-hardhuid was, kan ik het nu gemakkelijk induwen. Het mag dan zachter zijn, de eelt is niet weg. Sterker nog, dat is nog iets erger geworden. De witte waas en de verdikking zit gewoon nog op zijn plek. En dat is juist wat mijn voeten ontsiert als ik slippertjes draag. Of mijn huid voelt als een babybilletje, daar merkt niemand wat van.

Ik pak volgende keer gewoon weer mijn Ped Egg: snel klaar, eelt is echt weg en je hoeft niet iedere dag te smeren. De eelt crème van Scholl haal ik wel uit de kast als ik poezelige zachte voetjes nodig heb als ik mijn verloren muiltje op ga halen bij de prins.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.