Ik zou graag met de eer strijken maar in dit geval zette Wendy van Beautyscene mij aan tot een nieuwe beautyaankoop. Lees ook vooral goed: deze aankoop werd mij dus opgedrongen. Want als ik niet had geweten van deze lippenstift, had ik hem ook nooit hoeven kopen.

Ik heb het over de Etos Serum Lipstick van € 3,99. Daar waar ik normaal niet direct naar het schap van dit merk getrokken word, moest ik deze gewoon proberen. Omdat ik momenteel erg droge lippen heb en verzorging met een kleurtje een luxe is die een vrouw gewoon nodig heeft. Toch?

 

Donderdag was ik nog even in Hoofddorp en de review van Wendy in combinatie met mijn vreselijk droge lippen zorgde er voor dat ik de winkel in rende. Ik mocht maar één kleur kopen van mezelf. En dat is gelukt. Maar daarom wil ik jullie nog wel alle kleuren laten zien. Helaas was het licht in de winkel nogal uhh.. ruk. Dus kijk voor goede swatches ook vooral even naar de review waardoor ik zo enthousiast raakte.

De lippenstift

De verpakking kan ik kort over zijn; die vind ik goedkoop ogen. Doorzichtig gecombineerd met wit plastic ziet er niet echt chique uit. De dop sluit ook niet echt heel stevig. Vandaag zwierf de lippenstift los in een kleine handtas en drie keer vond ik de dop ergens anders dan de stick. Het voordeel is wel dat de lippenstift bijna helemaal in de huls draait waardoor je de bovenkant niet kan beschadigen als je de dop er op doet.

Griezelen jullie ook altijd van vieze schappen? Zo jammer dat sommige consumenten er zo mee omgaan.

De (half) doorzichtige huls heeft ook een pluspunt: als je je lippenstiften staand bewaart zie je direct welke kleur je hebt. En dat is handig, want de serum lippenstift is te koop in vijf kleuren met de ‘creatieve’ namen 001, 002, 003, 004 en 005. Een roze (001), twee soorten rood en twee oranje/bruin tinten. Door het slechte licht in de Etos (even daar geswatched voor jullie) is alles iets geler uitgeslagen en lijken de drie linker wel allemaal roze. Maarja, ik heb het geprobeerd zullen we maar zeggen.

Ik kocht 001, de roze. Zoals je ziet is het midden van de lippenstift een balsem en zit de kleur rondom. Omdat vooral de buitenkant van de stick kleur afgeeft moet je even goed heen en weer gaan tijdens het stiften, anders zijn vooral de randen van je lippen gekleurd. Maar dat doe ik altijd wel, dus voor mij geen probleem. De kleur en de balsem mengen zonder problemen, dus met drie keer stiften heb je een mooie, felle lip. De punt is heel erg puntig en dat vind ik fijn om mijn cupidoboog strak te kunnen zetten. Een dikke plus voor Etos in dit geval!

001, roze

Ik koos voor roze omdat deze kleur altijd wel kan, oranje tinten staan mij wat minder (en maken m’n tanden geler) en rood valt mij iets te veel op als ik het draag op velletjes lippen.

De lippenstift is erg romig en een beetje frosty. Ik ben normaal meer van de crème of matte varianten, maar dat benadrukt gesprongen lippen extra en drogen ze soms nog verder uit. Ik vind de glim in de Serum Lipstick niet storend of trashy zoals roze glim soms (bij mij) uit kan pakken. Ik ben erg tevreden met de kleur.

Houdbaarheid

Na een paar uur, ontbijt en lunch

Ik verwachtte, door de hoeveelheid balsem, dat ik wel regelmatig bij zou moeten stiften. Maar de Etos heeft me hier positief verrast. Voor mijn ontbijt had ik de lippenstift op gedaan. Na mijn ontbijt (drie crackers met aardbeien) en lunch (soepje en broodje) zat het er nog prima op. Prima is voor mij: kan er nog goed mee door, zeker als ik moet werken. Voor perfectie zou ik het hart van m’n lippen even opnieuw van een kleurtje voorzien.

Gedurende de dag heb ik twee keer bijgestift bij twee pauzes en heel veel geklets. Één keer was ook genoeg geweest voor de kleur, maar aan het einde voelden m’n lippen een beetje droog (ik denk dat de balsem er een beetje af was) dus smeerde ik vrolijk nog een keer.

Oké, deze foto voegt weinig toe maar hallo, hoe lang en goed zitten mijn wimpers hier? Te goed om niet te delen.

Conclusie

Een fijne lippenstift en dat het een extra functie heeft is helemaal mooi meegenomen. Tegen mijn verwachting in is de pigmentatie prima en blijft de lipstick goed zitten. Het ‘care’ gedeelte is vooral het eerste uur voelbaar, daarna is het vettige, zachte er vanaf. Maar mijn lippen zijn in dat eerste uur wel zachter geworden en voelen dus niet meer zo ruw aan. Ik heb zeker het idee dat het witte deel verzorgend werkt.

De kleur 001 ben ik erg over te spreken. Het is een mooie roze die altijd wel kan en toch best opvallend is. Ik draag zo’n kleur gerust naar m’n werk, zoals ik vandaag ook deed. Het zou leuk zijn als er wat meer variatie in kleuren zou komen, of in ieder geval kleuren die meer uit elkaar liggen.

Je vindt de Serum Lippenstift in het Etos make-up vak tussen de andere lipproducten en ze kosten € 3,99. De hulzen lijken allemaal op elkaar, dus ik raad je aan om naar de namen voor de producten te kijken.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.