Het lekkerste aan kleding aan trekken in de ochtend is wanneer het echt schoon ruikt. Een beetje fris, een vleugje zeep; lekkerder kan ik niet wakker worden. Nu moet ik wel heel diep snuiven wil ik mijn wasverzachter of waspoeder ruiken in mijn kleding, dus ik heb daar iets anders op gevonden.

Niet nieuw, niet origineel, maar het werkt wel! Voor mij was het wel nieuw, dus er is een kans dat jij het ook nog niet eerder hebt gezien, laat staan uitgevoerd. Want het is heel makkelijk zelf te maken en het kost bijna niks! Waarschijnlijk heb je het zelfs al in huis liggen. Namlijker: een stukje zeep tussen je kleding.

 

 

Als beautyaddict heb ik ook een voorliefde voor douchespulletjes, er is nogal wat Lush in mijn kast te vinden. Ik denk dat ik het in drie levens nog niet op krijg, mede omdat ik stukken zeep eigenlijk nooit gebruik. Maar ik koop het wel, want het ruikt zo lekker! En die zepen hebben nu een doel gekregen.

Nodig

  • Stukje zeep dat lekker ruikt
  • Mes
  • Organza zakje (of oude sok/panty)

Doen

Je snijdt een klein stukje, 3 bij 3 cm, af van een stuk zeep dat je lekker vindt ruiken. Als je het los in je kast legt dan komen er vlekken op je kleding. Dus je stopt het in een zakje. Als je nog een organza zakje hebt liggen zijn deze ideaal. Vaak krijg je ze als cadeauverpakking bij sieraden. Maar een dunne sok of een pantyvoetje (afgeknipt van een kapotte panty) werkt ook prima.

Doe het stukje zeep er in en leg het tussen of op een kledingstapeltje. Het lekkere luchtje zal subtiel in je kleding trekken en aankleden in de ochtend was nog nooit zo’n feestje!

Ik raad je aan om niet veel verschillende geuren zeep te gebruiken. Dan krijgen je kledingstukken andere geuren en die combineer je dan in een outfit. Kan heerlijk uitpakken, maar vaak is ‘parfum’ mengen een fiasco.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.