Als een product zo’n gave verpakking heeft maakt het mij niet meer uit of het een wondercrème is of aambeienzalf, dan gaat het mee naar huis. Hoewel dat regelmatig in miskopen resulteert ben ik zo blij dat ik dit in mijn mandje gooide tijden mijn speedy shopsessie in Londen.

Het potje product staat inmiddels in mijn badkamer, maar het doosje staat (met nog twee andere Soap&Glory productdoosjes) op de rand van mijn make-up kastje stof te vangen tot het plaatst maakt voor andere mooie verpakkingen.

 

Ik had nog nooit van Soap&Glory gehoord, maar nu het in mijn badkamer staat zie ik het ineens af en toe verschijnen. Zo stond de badkamer van een meisje uit My Big Fat Gypsy Wedding vol met dit merk en het kwam voorbij op een Engelse beautyblog die ik volg – ben helaas even vergeten welke. Alle producten van Soap&Glory hebben die roze, girly verpakking met grappige teksten en fiftiesvrouwen op de verpakking. En ik nam onder andere dit Fab Pore masker mee. Een vijftienminuten masker die je poriën als sneeuw voor de zon zou moeten laten verdwijnen. Helaas ben ik rond mijn neus nogal gezegend met poriën waarvan ik overtuigd ben dat ze afstammen van de Grand Canyon, dus ik dacht; laten we het eens proberen.

Na de bubblegum-verpakking ziet ook het potje er leuk uit. Een stuk rustiger maar wel erg mooi en (gelukkig) nog steeds erg roze.

Het masker heeft een hele andere substantie dan ik had verwacht. Het voelt een beetje korrelig en totaal niet glad of crèmig zoals de meeste maskers die ik gebruikt heb. Het ruikt een beetje stoffig naar menthol, dat komt door de blauwe balletjes die er in zitten. Fab Pore ruikt niet zo lekker dat je er een likje van wilt nemen, maar het is zeker niet onaangenaam. Als je gewend bent aan de methol ruikt het eigenlijk vooral naar niks. En dat vind ik fijn, want ik houd niet van sterke geuren – zeker niet vlak onder mijn neus.

In tegenstelling tot wat ik dacht, smeert het masker goed uit en is best wel zuinig. Het lijkt wel of het goedje zich tijdens het uitsmeren vermenigvuldigd ofzo, want op de volgende foto heb ik slecht een flink lik met mijn middelvinger genomen… Normaal smeer ik met zo’n hoeveelheid slecht 1/3e van mijn gezicht in.
De bedoeling is dat je het masker in masseert tot de blauwe bolletjes allemaal weg zijn. Dat duurt misschien een kleine twee minuten. Doe net als ik en masker je vol voordat je lekker lang in bad gaat, en spoel aan het einde van de baddersessie de Fab Pore van je koppie af.

Natuurlijk had ik voor en na foto’s gemaakt zoals een goed research hoort te hebben. Maar eerlijk, ik zag op de foto’s geen verschil. Heel gek, want in de spiegel zag ik dat wel zeker. De foto’s voegen dus niks toe, behalve die hierboven – want die is gewoon grappig. Maar ik zal het even omschrijven:

Op het moment dat ik dit masker gebruikte had ik een vrij onrustige huid met rode plekjes en (opkomende) puistjes. Mijn neus is altijd al porie-heaven en mijn kin was er ook niet erg lekker aan toe. Na een half uur als een bleekscheet in bad gezeten te hebben voelde mijn huid echt squiky-schoon. Niet trekkend, maar wel gezuiverd. De huid rond mijn poriën was minder rood, maar de kraters op mijn neus zaten er (hoewel niet geteld) volgens mij nog allemaal. Mijn kin leek er wel wat beter aan toe te zijn.

Hoewel het masker zich duidelijk op andere problemen richt, waren bijna al mijn rode plekjes, puistjes en vlekjes weg en zag mijn gezicht er een stuk rustiger uit. De wangen waren een beetje rood geworden, maar daar is mijn huid vrij gevoelig en menthol is een pittig product om een half uur op je gezicht te laten zitten. De rode wangen waren trouwens met een kwartiertje weer verdwenen.

Ik ben fan van de Fab Pore en baal dat dit merk -zo ver ik weet- niet in Nederland verkocht wordt. Het masker was ongeveer £ 7,-, zoals de meeste producten van Soap&Glory die ik daar gezien heb. Daar is overigens in de Boots in Londen, maar die zal ongetwijfeld op meer plaatsen in Engeland zitten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.