Als je een product de naam The Greatest Scrub of All noemt, dan ren ik er meestal hard voorbij. Behalve als het een schattig crème met roze verpakking heeft met een jaren zestig vibe. En het van Soap&Glory is; een merk waar ik alleen maar lief over kan praten.

Dus The Greatest Scrub of All staat al een tijdje in mijn badkamer, om iedere drie dagen mijn gezicht te scrubben.

Er zitten vrij grove balletjes in de scrub die tijdens het masseren uiteen vallen in hele kleine korreltjes zodat het een milde scrub wordt. Prima om regelmatig te gebruiken. De tube vind ik heel handig, die kan ik gewoon in de douche laten staan zonder dat er water in komt of ik er steeds met m’n vingers in moet. De scrub is stevig genoeg dat het niet uit het gaatje in de tube loopt als je hem opent, je moet er even in knijpen.

De scrub is niet grof op de huid, maar je voelt wel dat er iets scrubt – en dat is fijn, anders heb ik altijd het gevoel dat ik net zo goed niks had kunnen doen. De crème zelf, dus naast de scrubdeeltjes, is heel zacht en glad. Het voelt ook wel een beetje voedend. Na het scrubben gebruikte ik soms een extra voedende dagcrème omdat mijn gezicht snel strak gaat staan van maskers en scrubs. Maar nu kan ik een hele milde crème pakken naderhand en ik voel er niets van.

De geur kan je afstoten of aantrekken. Vroeger had duurdere make-up vaak een specifieke geur, vooral lippenstift en een ouderwetse poederdoos. Weet je wat ik bedoel? Zo ruikt deze scrub, naar ouderwetse highend make-up. Ik houd van die geur, het ruikt chique, het ruikt naar lieve oma’tjes en naar dure producten. En dat smeer ik nu lekker op m’n gezicht. Dat is lekker wakker worden ‘s ochtends vroeg!

Conclusie

De scrub is prima, niet heel bijzonder. Het maakt m’n huid zachter zonder dat het naderhand gaat trekken, maar er zijn geen bijzonder geweldige andere zichtbare effecten. Wat kan ik zeggen? Ik ben gewoon een sucker voor mooie verpakkingen. En als het dan ook nog ruikt naar van die ouderwetse make-up? Dan ben ik verkocht. Het blijft eeuwig zonde dat ik Soap&Glory nog niet eerder in de schappen van een Nederlandse winkel gezien heb. Zeker omdat ik ook nog steeds fan ben van ‘Fab Pore‘, een mint-masker van het merk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.