Aanstaande week nog lekker vakantie of gewoon zin om iets leuks te doen op een vrije avond? Dan heb ik een tip voor je: het BosTheater in het Amsterdamse Bos.

Elk jaar gaat er een groep mensen van mijn toneelvereniging naar toe en dit jaar was ik ook weer van de partij. De hele sfeer in het BosTheater is leuk, heel anders dan wanneer je naar de Schouwburg zou gaan. Zo zit je in de open lucht, wordt er beperkt en heel slim gebruik gemaakt van rekwisieten en geniet je tussendoor van de geluiden van Schiphol. En dit jaar was ook het toneelstuk heel leuk: Wiener Wald. Correctie; het is officieel een muziektheater-stuk.

 

Als toneelspeler zie ik eigenlijk veel te weinig stukken. Ik vind het leuk hoor; kluchten, spelen, musicals, theater… Maar vaak vind ik het te prijzig. Nu is het met een grote groep vrienden altijd gezellig om iets te gaan doen en als de kaarten van het BosTheater dan ook vanaf € 12,50 zijn, is het nog eens leuk om een bezoekje te brengen! Wiener Waldspeelt nog tot en met 1 september, bijna iedere avond (details) start de show om 21:30, rond 23:15 kan je de fiets of auto weer opzoeken om richting huis te gaan. Zijn de voorspellingen van het Nederlandse weer nu echt bagger, dan staat er op de website www.bostheater.nl of de voorstelling wel of niet doorgaat.

Het verhaal

Wiener Wald gaat over het burgelijke, saaie, voorspellende leven van hard werkende mensen die in tijd van crisis wel of juist niet toe durven en willen geven aan hun verlangens. De dochter van een Weense speelgoedzaak-eigenaar is verloofd met haar buurjongen Oskar. Niet omdat ze van het houdt, maar omdat het nu eenmaal zo uitkomt. Ze kent hem, hij vindt haar leuk, hij is rijk en dat is allemaal wel lekker makkelijk – denkt ook haar vader. En daar is Alfred, de gokkende vrouw-hopper die haar doet inzien dat ze niet van Oskar houdt. Marianne gaat het avontuur aan met Oskar, maar al snel belanden ze in eenzelfde soort leven als waar ze vandaan komt. Alfred doet zijn reputatie eer aan en Marianne veegt de stukjes bij elkaar.

BosTheater

Het BosTheater is een podium in het Amsterdamse Bos met (vaste) tribunes/plaatsen. Je kunt via de website een plekje reserveren of je koopt je kaartje aan de container-ingang en je zoekt zelf een zitje op de banken. Kleine tip die wij inmiddels door ervaring opgedaan hebben; kijk of je nog op de achterste bank past. Dan zit je tegen de heg aan en kan je tijdens de voorstelling lekker leunen. De banken hebben namelijk alleen zitting en je wordt best houterig van de hele tijd zitten. Er zijn schuimrubberen kussentjes die je kunt lenen, maar als je zelf een lekker dik zit-kussen hebt die je mee kan nemen; zeker doen! Je billen zijn je dankbaar.

Je mag in dit theater (vrij uniek!) je eigen eten en drinken meenemen. Wat wij altijd doen is rond 19:30 een plek zoeken en dan gezellig met zijn alle picknicken als avondeten. Reuze gezellig en even fijn bijkletsen voor je tijdens het stuk toch redelijk je mond dient te houden. Zo ben je met een grote groep ook verzekerd van genoeg plaats naast elkaar, want zo vroeg zit het nog niet vol. Nog een tipje als ik toch bezig ben: neem een dikke trui en paraplu mee! Een theater zonder dak, betekent ook dat als er een bui overkomt, dat je daar middenin zit. En bij een windvlaag of het afkoelen van de avond, zit je dus in de kou. Ik kreeg tijdens de show afgelopen vrijdag ook een bui op mijn hoofd, en door hetBosTheater werden er (super lief!) vooraf poncho’s uitgedeeld. Door zelf mijn plu ook nog op te steken had ik geen druppel regen op mijn kleding.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.