Oke, dat klinkt alsof ik moleculaire hoogstandjes op tafel tover, maar ik kan gewoon nog steeds niet koken. Ik bedoel meer dat ik probeer te variëren met mijn lunch. Iedere dag een broodje 20+ is ook niet gezond. Dus in het weekeind kies ik steeds vaker voor een lekker vullende soep.

Een paar weken geleden koos ik er voor om de Italiaanse Tomatensoep van Honig eens te proberen. Ik ben gek op courgette, maar mijn vriend hoef ik het niet voor te zetten. Geen probleem bij dit gerecht want vriendlief hoeft ook geen soep, dus ik kan er in gooien waar ik zin heb! En wat was ‘ie lekker! Afgelopen weekeind gewoon weer gemaakt.

Nodig

  • 1,5 liter water
  • Pakje Honig Italiaanse Tomatensoep
  • 1 courgette
  • vier tomaten

Doen

  • Kook 1,5 liter water in de waterkoker en giet het in een pan
  • Snijd de courgette en de tomaten in kleine dobbelsteentjes
  • Meng het pakje Honig er doorheen zodat er geen klonten meer zijn
  • Mik de groenten in de pan
  • Laat het lekker koken, op het pakje staat 10 min – ik vind het lekkerder om het twee uur op te laten staan zodat de groentes lekker zacht worden

Uit 1,5 liter haal je vier goede soepkommen. Als ik er mee lunch eet ik vaak twee borden en de rest van de soep zet ik in de koelkast voor de dag erna ofzo. Zelf bewaar ik gekoelde soep maximaal zo’n drie dagen – vaak eet ik in de dagen erna de soep een keer als avondeten. Soep leent zich ook heel goed om zich in te laten vriezen! Laat het eerst helemaal afkoelen, doe het in een bakje en mik het de vriezer in.

Eet smakelijk

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.