Viavia kwam ik net op de blog van Lin en haar artikel Waarom ik nu reis kwam nogal bij me binnen. Vooral door deze zin: Later? Later bestaat (misschien) niet. 

Helaas is Later bestaat niet bij een goede vriendin van mij nu werkelijkheid geworden. En dat drukt me met mijn neus op de wereld – op haar wereld, op de mijne, op mijn blik op de wereld. Je eigen problemen worden er zo nietig van.

Afgelopen jaar ben ik mezelf flink tegengekomen en heb ik mezelf goed leren kennen. Materealisme doet me minder, emotie en mensen worden steeds belangrijker.

Een collega van mij vertelde ooit dat haar familie niet bestaat uit bloedbanden, maar uit emotionele en spirituele banden – iets dat elkaar overigens niet hoeft uit te sluiten. Je verzamelt de mensen om je heen die voor jou belangrijk zijn, die jou kunnen helpen en visa versa. Dit is dan jouw clan, jouw familie. Ik heb over de jaren prachtige, lieve en sterke mensen om me heen verzameld en ik ben dankbaar voor deze clan.

Ik vier vandaag (straks) mijn 26ste verjaardag en ik zit vol met dromen voor ooit, voor later. Maar waarom voor later?
Ik wil meer in het nu, het vandaag. Meer genieten van grote en kleine dingen en tegelijk zowel grote als kleine dingen minder aan me laten vreten.

Met wijsheden en doelen ga ik m’n 27ste levensjaar in.
Mijn jaar van doen, want later bestaat (misschien) niet.

Proost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.