Gastartikel

Nog even en dan is het weer zover; carnaval staat op het punt van beginnen. We kennen carnaval natuurlijk allemaal als het gezellige feest waarbij men verkleed over straat gaat. Daarom is het belangrijk om met een leuke carnavalsoutfit de gezelligheid in te gaan. Je kan er natuurlijk voor kiezen om zelf een outfit bij elkaar te zoeken. Hierbij komt een beetje handigheid met naald en draad goed van pas.

Gelukkig is er voor iedereen met wat minder creativiteit (of gewoon te weinig tijd) een goede andere manier om aan je carnavalskleding te komen. Via een vergelijkingssite alsBeslist.nl kan je bijvoorbeeld makkelijk een geschikt carnavalspak vinden. Je kan in één oogopslag de verschillende outfits uit meerdere webshops zien. Erg handig, en het bespaart je een hoop zoeken!

Waar is het gezellig?

Als je eenmaal een geschikte outfit hebt gevonden is het natuurlijk de vraag waar je carnaval gaat vieren. Hier een aantal tips. Maastricht en Den Bosch zijn de bekendste plaatsen waar carnaval wordt gevierd. In deze plaatsen kijkt iedereen het hele jaar uit naar carnaval en wordt er dus ook een groot feest van gemaakt. Zo staat Den Bosch in de carnavalsperiode bekend als Oeteldonk en is het in de hele stad feest, met als hoogtepunt de optocht op maandagmiddag.

Maar ook in andere plaatsen is het goed feest. Zo is Breda (ook wel ‘t Kielegat genoemd tijdens carnaval) erg gezellig. In alle kroegjes in het centrum gaat het helemaal los, en op de grote markt zijn optredens van verschillende carnavalszangers. Voor een iets kleiner en traditioneler carnaval kan je terecht in Venlo. Deze plaats heeft de oudste nog actieve carnavalsvereniging van Nederland en hier zijn dan ook veel prachtig versierde praalwagens te zien. Volop mogelijkheden dus om een gezellig carnaval te vieren!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.