Ik ben geen huisvrouw. Koken kan ik niet, vandaar af en toe mijn makkelijk-klaar recepten. Moeder zie ik mezelf niet worden en het huishouden komt bij mij standaard op de laatste plaats. Als ik iets kan verzinnen dat meer prioriteit heeft, gebeurt dat standaard eerst. Zoals mezelf verliezen in een nieuw tijdschrift – dat ik er voor mijn part speciaal voor moet aanschaffen. Of iets schrijven voor LadiesInc (rara wat ik nu had moeten doen?) of spontaan zin krijgen in sporten.

Daarom ben ik altijd op zoek naar ‘snel schoon’ gadgets of producten. Gewoon, zodat ik daarna lekker een vers boekje kan gaan lezen.

 

Als je niet meer thuis woont dan herken je ze vast wel. Die irritant grijzige plekken die, ondanks regelmatig afspoelen, gewoon op je voegen verschijnen. Schijnen ze leuk te vinden, die schimmels. Maar ik ben er niet zo’n fan van; het ziet er vies uit. De bedoeling van douchen is schoon worden, maar het voelt alles behalve schoon als ik naar zo’n grijze vriend moet kijken tijdens het opschonen van haar en huid.

Van de week was ik het zat en heb ik alles dat in mijn gootsteenkastje stond, geprobeerd op de muur. Ik heb zelfs een poging gewaagd met nagellakremover. Lach niet! Het zou maar werken toch? Maar niets werkte. Ik was een half uur verder, en de grijze plekjes op de voegen bleven me aanstaren. Hopend dat er soms een kern van waarheid zit in die irritante schoonmaakproducten reclames kocht ik grover geschut: HG Sanitair. Schimmel-, vocht- & weerplekkenreiniger.

Het is een heel verhaal op dat flesje, maar als ik eerlijk ben is het enige dat mij opviel het gebruik van het woord Nippel. Ik lag dubbel van het lachen in de badkamer als kan dat ook iets te maken gehad hebben met de bedwelmende geur van het product.

Aanschouw

Weer een typisch staaltje ‘Jacky fotografie’. Bij daglicht gaat het best goed (als zeg ik het zelf) maar in een schermige badkamer is toch te zien dat ik geen fotograaf ben. Bij de laatste foto kwam ik er achter de flitser wel eens de oplossing kon zijn. En dat als ik verder stond en inzoomde, het ook niet overflitst was. Maar ach, wie zit er nu te wachten op haarscherp beeld van mijn schimmel? (Doucheschimmel wel te verstaan).

Voor

Opspuiten, half uur in laten trekken en wegvegen

Na

Links op de foto heb ik geen HG schimmel-, vocht- & weerplekkenreininger gespoten, rechts wel. Duidelijk wittere voegen!

In dit geval heb ik mijn nieuwe vriend gevonden in tijden van serieus schoonmaken en ik ga snel even de rest van de muur doen. Voor de prijs van ‘zes-nogwat’, vind ik het een prima aankoop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.