Op zondag doe ik het liefst lekker makkelijk. Kwa activiteiten en uiterlijke bezigheden. Je zal mij op de laatste dag van de week (of eerste, wat jij wilt) zelden met een mooi geföhnde coupe-krul zien. Wel vind ik het leuk om eens iets nieuws te proberen, lekker even fröbelen. Zelf iets verzinnen of een tutorial op mijn warhoofd toepassen in de hoop dat het ook nog een beetje leuk uitpakt.

 

 

 

 

En deze vond ik zelf wel leuk. Lekker makkelijk en net weer even anders dan gewoon een ballerina-bun op je hoofd. Dit is de eerste keer dat ik op zijn kop ging vlechten en het kostte me meer moeite dan normaal. Het was zondag, dus ik nam genoegen met deze coupe, maar op een dag dat ik weg zou moeten had ik de vlecht wel netter en gelijker willen hebben. Maar het idee is leuk, en daar kunnen jullie misschien weer verder mee borduren.

Van voren lijkt het een gewoon knotje:

Ja ook kwa make-up laat ik de boel op zondag graag ‘lekker hangen’

Maar achter is het toch wel weer een beetje specialer.

Dit was nog voor de haarspray, vandaar de kleine frizz haartjes overal. Ik zag het pas toen ik de foto’s ging verkleinen, anders had ik wel even een nettere foto gemaakt.

How to

  1. Een beetje volume is wel handig, dus borstel je haar niet helemaal glad. Neem een selectie aan de voorkant van je hoofd en zet dit vast, dit wordt de voorkant van de ‘staart’.
  2. Ga op een stoel of kruk zitten en hang op zijn kop tussen je benen -heel charmant-. De achterkant van je haar hangt nu los naar beneden. Begin met invlechten in je nek en vlecht tot op je hoofd. Zet je invlecht vast met een klein elastiekje, zonder door te vlechten.
  3. Pak de voorste sectie en kam het met je vingers naar het einde van de invlecht, maak daar met de rest van de vlecht een staart op je hoofd. Draai de staart om zijn basis en maak een knotje die je vast zet met piekspeldjes.
  4. Verstevig met een beetje haarspray en klaar is lady.

Ik noem het wel makkelijk, maar dat komt omdat ik (in)vlechten niet moeilijk vind. Soms hoor ik meiden zeggen dat ze echt niet weten waar ze moeten beginnen. Vinden jullie leuk als ik een keer stap voor stap laat zien hoe je kan invlechten? Of hebben jullie dat al op YouTube geleerd?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.